Sandplay er et terapeutisk værktøj - uden ord men via symbolisering.

Sandplay er et terapeutisk værktøj - uden ord men via symbolisering.

Ella gik nye veje

For tre år siden tog Ella springet og blev selvstændig med egen ny klinik i Starup-Tofterup.

Af
Kim Schou

- Jeg er uddannet socialpædagog og har 14 års pædagogisk erfaring med børn, unge og familier, heraf syv år som leder, fortæller Ella Krog. - I 4 år har jeg arbejdet som beskæftigelsesvejleder, hvor jeg udover coachende og vejledende samtaler, også har været kursusleder i temaer som bl.a. livskvalitet og værdiafklaring, tilføjer hun. - Jeg søgte dog nye udfordringer og har igennem de sidste 4 år uddannet mig til Integreret Psykoterapeut. Det giver nogle redskaber,hvor jeg udover den terapeutiske samtale også arbejder med spædbarnsterapi og sandplay.

Visionen

Mange mennesker, især de unge, har problemer med at finde deres eget selvværd. - Der ligger jo uanede ressourcer i folk, og at medvirke til at et menneske opnår en personlig udvikling og får troen på sig selv og livet tilbage er min opgave, fortæller Ella Krog. I hendes klinik VisitElla arbejder hun med terapi, coaching, læse/stave undervisning og forskellige former for kursusvirksomhed Har man f.eks. svært ved at lære at læse og skrive, er det meget vigtigt, siger Ella, at man i undervisningen bliver mødt, ”der hvor man er” – og ikke alle skal have indlæring på samme måde.

Ella driver sin klinik fra hjemmet i Starup-Tofterup.

Ella driver sin klinik fra hjemmet i Starup-Tofterup.

De tre ben

Man når ikke langt i livet, hvis man ikke kan læse og stave bare nogenlunde. - Det sætter i hvert fald store begrænsninger, når du skal søge et job. Men der er altid en grund til, at man har problemer med at læse og stave. Og det finder vi sammen ud af på kurset. Vi finder vejen til læring, fortæller Ella Krog.

Kurset består af 3 "ben" / elementer:

1. At lære alt det grundlæggende i forhold til - det enkelte bogstav, hvordan ord sammensættes og deles, opbygning af sætninger, brug af tegnsætning og meget mere. Kort sagt: alt det grundlæggende.

2. Samtaler:

Gennem samtaler finder vi frem til de blokeringer, du måtte have i forhold til det at lære. Bag ved problemerne med at "bryde koden" til bogstaver og tal, kan der gemme sig mange personlige nederlag, der dræner ens energi og tro på mulighederne i fremtiden. Det indvirker på ens selvværd, selvtillid og følelse af personlig frihed ikke ”at føle sig på bølgelængde”, og det kan igen påvirke ens relationer til andre mennesker.

3. Sandplay:

Et terapeutisk værktøj - uden ord, som arbejder via symbolisering. Efter en samtale tilrettelægges et kursusforløb. - Det er altid sådan, at du kan passe din skole eller dit job ved siden af. Og som kursist er du enten alene, eller på hold med en til to personer, slutter Ella Krog. Du kan læse mere om hendes kurser på www.findstyrken.dk

Publiceret 17 January 2012 06:00