Stig Langvad - fortæller om vigtigheden af en god handicappolitik.

Stig Langvad - fortæller om vigtigheden af en god handicappolitik.

Handicap-formand fortæller om mission, vision og værdier

Stig Langvad, der er formand for Danske Handicaporganisationer, fortæller om vigtigheden af en handicappolitik ved et dialogmøde på torsdag i Lille Friheden

Hvidovre Kommunes handicappolitik er i støbeskeen, og i den kommende tid kan du som borger få indflydelse på politikken. Handicaprådet og Hvidovre Kommune er værter ved et dialogmøde om handicappolitikken torsdag den 19. januar kl. 17-19.30. På mødet bliver udkastet til kommunens handicappolitik præsenteret. Dialogmødet er for alle med interesse for handicappolitik.

Af
st.

Formanden for Danske Handicaporganisationer (DH), Stig Langvad, giver på mødet sit bud på, hvorfor en handicappolitik er vigtig. Mødets ordstyrer er direktør for Dansk Cyklistforbund, Jens Loft Rasmussen. Han vil lede mødets debat om, hvordan en handicappolitik bliver brugt bedst. Ulykke med knallert Stig Langvad blev DHs formand i 2000, og i efteråret 2010 blev han valgt til FNs handicapkomité. En komité, der skal overvåge, at de lande, som har ratificeret FNs handicapkonvention, rent faktisk lever op til konventionens bestemmelser. Ved en knallertulykke i 1973 fik Stig Langvad et lammende brud på en nakkehvirvel i rygsøjlen. Det resulterede i et års genoptræning og et permanent liv som kørestolsbruger med hjælpeordning. Stig Langvad blev i 1994 cand.scient.pol. fra Århus Universitet. Fra 1985 var han fuldmægtig ved Århus Kommunes social- og sundhedsforvaltning og EDB-Centralen, men stoppede som følge af fysiske komplikationer ved kommunen i 1997. Herefter startede han som frivillig i Dansk Handicap Forbund og RYK (Rygmarvsskadede i Danmark). På dialogmødet vil han bl.a. komme ind på emnerne mission, vision, værdier - og handlingsplan. - Mission, vision og værdier er udgangspunktet for alt arbejde i Danske Handicaporganisationer, står der at læse på DH¿s hjemmeside. - Missionen siger, hvorfor vi er her, visionen, hvor vi konkret vil hen, og værdierne, hvordan vi vil arbejde sammen for at nå målet. Kom med forslag! Borgerne kan komme med input til handicappolitikken på selve dialogmødet. Eller man kan frem til den 27. januar stille forslag og komme med input via de idékasser, der er opstillet i borgerservice, på bibliotekerne og i Aktivitetscentret i Hvidovregade, eller på kommunens hjemmeside hvidovre.dk. Politikken forventes vedtaget i foråret 2012. På dialogmødet bliver der serveret sandwich, kaffe og te, og der vil være salg af øl og sodavand. Dialogmødet om handicappolitik finder sted torsdag den 19. januar kl. 17.00-19.30 i Aktivitetshuset, Lille Friheden 1. Alle er velkomne.

Publiceret 17 January 2012 09:00