Lederen af værestedet Regnbuen i Kolding, Helle Hedegaard, mener, at mængden af euforiserende piller i omløb er stigende. Foto: Claus V. Jensen

Lederen af værestedet Regnbuen i Kolding, Helle Hedegaard, mener, at mængden af euforiserende piller i omløb er stigende. Foto: Claus V. Jensen

Pillemisbrug er et stigende problem

Nogle unge mennesker presser sig selv så hårdt, at de ender i et misbrug, fortæller lederen af værestedet Regnbuen

Flere og flere unge mennesker i Kolding ender i et pillemisbrug, og mængden af euforiserende piller på markedet er stigende.
Det mener i hvert tilfælde Helle Hedegaard, sygeplejerske og daglig leder af værestedet Regnbuen på Riberdyb der er samlingspunkt for en række stof- og alkoholmisbrugere i Kolding. Ifølge hende er blandingsmisbrug, af det hun kalder "hurtige stoffer" som kokain, amfetamin, speed og steroider samt stærk spiritus, et tiltagende problem i byen.
- Det er et præstationsfremmende misbrug. De unge mennesker skal præstere og være på hele tiden, og samtidig skal de se godt ud. De kommer hjem efter en hel dag i skolen og fortsætter med at arbejde nede på tanken til klokken 23.00 for at skrabe penge sammen. Samtidig skal der skabes tid til lektier og til at træne i fitnesscenter, og så skal de i byen fredag og lørdag. Det er ikke alle, der kan klare det, og dermed er der skabt grobund for et misbrug, som kan holde kroppen kørende i det meget høje tempo. Det er en af årsagerne til, at vi ser et stigende forbrug af eksempelvis piller, fortæller Helle Hedegaard.
Stigningen i antallet af pillemisbrugere sker samtidig med, at antallet af blandt andet stiknarkomaner, dem Helle Hedegaard kalder "den gamle type misbrugere", er faldende. Ifølge den daglige leder af Regnbuen vinder de hurtige stoffer således mere og mere frem i misbrugsmiljøet. Det hænger fint sammen med den tendens, politiet har registreret gennem flere år, nemlig at misbruget både på landsplan og i Kolding skifter karakter. Ifølge både Helle Hedegaard og vicepolitiinspektør Verner Pedersen, Kolding Politi, er der således ikke tale om, at det samlede antal misbrugere i Kolding er stigende.
- Det er bestemt ikke vores indtryk, at de unge mennesker i byen generelt går og doper sig, fortæller Verner Pedersen.

Publiceret 17 January 2012 12:00