Det vejlensiske jazzorkester Jazzmood spiller i Vejle Jazzklub søndag d. 22. januar. Orkesteret består af garvede musikere, som igennem rigtig mange år har haft deres virke i Vejle og omegn.

Det vejlensiske jazzorkester Jazzmood spiller i Vejle Jazzklub søndag d. 22. januar. Orkesteret består af garvede musikere, som igennem rigtig mange år har haft deres virke i Vejle og omegn.

Vejleorkester i Jazzklubben

Søndag d. 22. januar er det muligt at opleve jazzorkestret Jazzmood i Vejle Jazzklub, Bygningen

Stilen er swing med hang til det latinamerikanske, men orkesteret spænder vidt og har på sit repertoire både helt traditionelle numre som ”All of me” og ”After You"re gone” til ”Black Orfeus”, ”Body and soul” og ”Eqinox”. Orkesteret, der er en kvintet, består overvejende af vejlensere, der igennem adskillige år har beskæftiget sig med musik og specielt jazzen. Tom Horn, som de fleste nok vil huske som talentfuld fløjtenist og trompetist, spiller guitar. Oprindelig er han uddannet på Århus Universitet i Musikvidenskab og Informationsvidenskab. Han har tidligere været dirigent for bl.a. Vejle Garden og Vejle Barokensemble samt Rudolf Steiner Skolens elevsymfoniorkester og desuden medvirket i en lang række ensembler, senest Hattrick og duoen Horn og Møller. Igennem mange år har han undervist på Rudolf Steiner Skolen i Vejle og på Vejle kommunale Musikskole. Han har udgivet flere bøger, bl.a. “Musik og Antroposofi”, ligesom det er blevet til 2 soloalbums: "Arizona Road" og "Jazzrecorder" og et album med duoen "Horn og Møller". Orkesterets bassist er Tine Sejersen Lützen. Da hun i de gyldne 60’ere lærte The Beatles og Paul McCartney at kende, skiftede hun klaveret ud med elbassen. Som ung studerende i Århus spillede hun med mange bl.a. Holger Laumann og Anne Linnet. I Vejle blev hun musiklærer på Rosborg Gymnasium og underviste her igennem 30 år. På altsaxofon finder vi Mogens Sønderup. Han er oprindelig uddannet lærer og har igennem en årrække undervist i musik på højskoler. I 1990"erne udgav han flere lærebøger bl.a. ”Alle kan spille jazz” og ”Alle kan improvisere”, og har de sidste mange år spillet i bl.a. ”Skanderborg Hjuldamperservice”, ”Natekspressen” samt Jelling Big Band. I dag er han forstander på Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle. Gruppens novice er sangerinden Charlotte Andersen, både hvad angår alder og erfaring med musik i band sammenhænge. Hun er Uddannet folkeskolelærer og arbejder i dag på Damhaven Skole. Hun har tidligere sunget i klassiske- og moderne kor. Det femte og sidste medlem er trommeslageren Jens Pedersen fra Horsens. Han debuterede i en kvartet, der spillede på danserestauranter i Danmark, Norge og Sverige. Senere arbejdede han som freelance under forskellige kapelmestre, med fokus på teater- og revy opgaver. Han har været involveret i mange jazzsammenhænge med bl.a. Finn Ziegler, Uffe Steen , Erik Iversen , Frits Elmers Kvartet og Fanny Nygårds Kvartet. Fælles for orkesteret Jazzmood gælder, at der spilles mere af lyst end af nød, så antallet af spillejob er ikke så afgørende, selvom det på det sidste er blevet til rigtig mange. Orkesteret kan i øvrigt den kunst både at spille diskret, når der er behov for det samt at skrue op, når folk er på dansegulvet.

Publiceret 17 January 2012 12:00