Pårørende kan nu mødes med andre pårørende til sygdoms-ramte og udveksle erfaringer. Modelfoto

Pårørende kan nu mødes med andre pårørende til sygdoms-ramte og udveksle erfaringer. Modelfoto

Få støtte hvis du har alvorlig sygdom tæt på

Er du pårørende til en alvorligt syg kan du nu dele dine sorger og bekymringer med andre

I løbet af vinteren og foråret starter en række nye pårørende-grupper og kurser op i Helsingør.

Alle tilbuddene giver gode muligheder for at blive klogere på livet som pårørende, og for at dele sine erfaringer og bekymringer med andre.

Aggi Jensen fortæller om livet som pårørende

Mandag d. 23. januar klokken 14 inviterer Pårørende-netværket i Helsingør Kommune til foredrag på Toldkammeret, Lille sal. Der er fri adgang.

Her kan du møde den levende fortæller Aggi Jensen, forfatter til bøgerne ”Baggårdsbørn har også drømme," "Kærlighedens styrke," "Sensommeren" og "Stjernestunder."

Aggi Jensen vil med udgangspunkt i sin nye bog "Kærlighedens styrke" fortælle om glæder og sorger som pårørende til en mand, der først blev ramt af Parkinson og siden demens.

Hun vil også berette om at finde kærligheden på ny i en sen alder. Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål.

Ny gruppe for pårørende til senhjerneskadede

Den 23. januar starter der en ny pårørendegruppe i pårørende-caféen i Murergade 5k st.tv.

Gruppen vil bestå af pårørende til personer med senhjerneskade for eksempel personer, som har fået tumor, traume eller blodprop i hjernen.

Hvordan håndterer man de skjulte handicaps, der følger med sygdommen? Hvordan kan man hjælpe den sygdomsramte og samtidig tage vare på egne behov?

Gruppen mødes seks mandage klokken 10.00-11.30.

Hvis du vil tilmeldes, så skal du kontakte Pårørende-konsulent i Helsingør Kommune Lene Mosegaard Jensen på telefon: 49 28 32 97.

Weekendkursus for pårørende til demente

Som noget helt nyt tilbyder pårørendenetværket et weekend-kursus den 24.- 25. marts.

Her er det pårørende til personer med demens, som er i fokus. På kurset bliver der skiftevis erfaringsudveksling og gennemgang af forskellige emner:

Demens, identitet, kommunikation, samvær, omsorg og endelig de pårørendes egen situation.

Gruppe for pårørende til kronisk syge

I april og maj opstartes en bredt sammensat pårørendegruppe for forskellige kroniske sygdomme, såsom KOL, Parkinson og sclerose. Alle sygdomme, der i høj grad påvirker de pårørendes hverdag.

Hvordan man kan hjælpe den sygdomsramte, og samtidig at tage vare på egne behov?

Kontakt pårørende-konsulent Lene Mosegaard Jensen, Center for Omsorg og Ældre på telefon: 49 28 32 97 og hør mere om de forskellige tilbud i Helsingør Kommune.


Kilde: Helsingør Kommune

null

Publiceret 23 January 2012 10:51