Teaterdirektør Søren Møller glæder sig over, at teatrets faste skuespillere endnu engang udfordres i en ny disciplin og i en forestilling, som aldrig er præsenteret før på den danske teaterscene.

Teaterdirektør Søren Møller glæder sig over, at teatrets faste skuespillere endnu engang udfordres i en ny disciplin og i en forestilling, som aldrig er præsenteret før på den danske teaterscene.

Facebook-generationens musical

"Edges" rammer musicalscenen i Fredericia den 2. februar

Under normale omstændigheder er det ikke særlig smart at sidde i teatermørket med sin telefon, samtidig med at man ser musical eller teater: Det distraherer og tager opmærksomheden fra det, der sker på scenen. Men i næste måned, når Fredericia Teater lader tæppet gå for en ny musical for unge, vil det kun være en fordel, hvis man har sin smartphone eller iPhone tændt.
Edges, der er skrevet af to unge ?musicalkometer? fra New York – Benj Pasek og Justin Paul – er nemlig både en nutidig musical og en teknologisk ?cutting edge? musical, hvor skuespillerne fra scenen streamer trådløs video og meget andet fra blandt andet deres iPads til teatrets gigantiske 424" LED skærm – og hvor publikum interaktivt kan deltage med deres smartphones i et univers, som både er teater og virkelighed.
- Det er ganske enkelt stinkende sjovt og vedkommende. Edges er Facebook-generationens musical. Ærlig. Fantastisk musik af i dag, en nutidig pop- og rockmusical af allerbedste skuffe, lyder det fra teaterdirektør Søren Møller, der glæder sig over, at teatrets faste skuespillere endnu engang udfordres i en ny disciplin og i en forestilling, som aldrig er præsenteret før på den danske teaterscene.

Startskuddet

Edges er en sang-cyklus, der er skrevet af makkerparret Benj Pasek og Justin Paul, henholdsvis tekstforfatter og komponist, da de i 2005 blot var 19 år gamle og studerende på University of Michigan. De var utilfredse med de roller, de blev tildelt i skolens forestilling, og de besluttede i stedet at komponere deres eget materiale. Det blev startskuddet til Edges.
I 2006 vandt musical-duoen The Jonathan Larson Award som de yngste nogensinde, ligesom de unge komponister netop har modtaget den ekstremt prestigefyldte Richard Rodgers New Horizon Award og aktuelt har ikke færre end tre forestillinger på vej til Broadway.
Benj Pasek og Justin Paul har allerede gæstet Det Danske Musicalakademi og Fredericia flere gange – og vil også være at finde i salen, når Edges-bølgen rammer Danmark og Fredericia Teater den 2. februar, hvor der er premiere.
Spilledage (kl. 19:30): 2.-4., 8.-11., 15.-18., 22.-25. februar.

Publiceret 24 January 2012 08:00