- Alt det, vi har knoklet for i flere måneder, er spildt, mener Bent Eliasen, manden bag Legetøjsmuseet. Foto: Claus V. Jensen

- Alt det, vi har knoklet for i flere måneder, er spildt, mener Bent Eliasen, manden bag Legetøjsmuseet. Foto: Claus V. Jensen

Legetøjsmuseet synger på sidste vers

Et ønske om at flytte ind på Solgården i Harte går sandsynligvis ikke i opfyldelse for ildsjælen Bent Eliasen

Meget tyder på, at Legetøjsmuseets dage i Kolding er talte.
Arbejdet med at finde en ny lokal placering til samlingen er endt i en blindgyde, og ildsjælen bag museet, Bent Eliasen, er ved at løbe tør for kræfter.
- Jeg kan ikke kapere mere. Det er forfærdeligt. Alt det, vi har knoklet for i flere måneder, er ved at falde til jorden. Det er spildt, konstaterer han.
Museets nuværende lokaler i Bredgade er i så dårlig stand, at de ikke længere er egnede til at huse museet, og Bent Eliasen har derfor arbejdet længe og målrettet på at finde et alternativ. De seneste måneder har han knoklet for at realisere en drøm om at flytte sine cirka 140.000 stykker legetøj til det tidligere plejehjem Solgården i Harte, som ifølge Bent Eliasen er helt perfekt til formålet, men som tingene ser ud i øjeblikket, er det ikke sandsynligt, at den drøm går i opfyldelse.

Tabte sponsorater

Ifølge Kolding Kommune vil det tage mindst et år, før de ellers tomme lokaler kan benyttes som museum, og så længe kan Bent Eliasen ikke vente. Han har således tilsagn fra flere fonde, der er klar til at lægge sammenlagt 2,5 millioner kroner til købet af Solgården.
Samtidig er der sponsorer, der står klar med hjælp til flytning af museets mange effekter og til indretning af de nye lokaler. Bidrag og sponsorater der med stor sandsynlighed er tabt, hvis tidshorisonten er et år.
- De hverken kan eller vil vente så længe. Det ved jeg, siger Bent Eliasen.
Det er en lokalplan for området, hvor Solgården ligger, der spænder ben for Bent Eliasen og Legetøjsmuseet, og selvom kommunen er åben for at udarbejde en ny lokalplan, er løbet sandsynligvis kørt, med mindre nye muligheder dukker op meget snart.
- Jeg vil helst blive i Kolding, for det er her, jeg hører til, men hvis ikke det kan lade sig gøre, må jeg overveje, om jeg vil opmagasinere det hele på et lager, eller om jeg vil flytte til en anden by, fortæller Bent Eliasen, der er blevet tilbudt lokaler i nærheden af Odense.

Publiceret 24 January 2012 11:00