Lovparken i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Lovparken i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Fugle får huse i Køge stil

15 nye fuglekasser opsættes i Lovparken.

KØGE: Byens fugle får nu mulighed for at flytte ind i nye fuglekasser. Kasserne er flot dekorerede med inspiration fra Køges huse og navne efter fortolkning af Lovparkens historie.
Køge Kommune opsætter nemlig 15 nye fuglekasser i Lovparken til glæde for byens fugle og parkens brugere samt naboer. Kasserne er til spurvefugle og vil blive ophængt i mindre grupper fordelt i Lovparken.
Fuglekasserne kan give en god naturoplevelse for voksne og børn, der kommer i Lovparken, hvor man kan iagttage fuglenes aktivitet til og fra reden i deres søgen efter mad til ungerne.
- Kaprifoliegården, som er et team under Værkstederne ved Rude skov i Birkerød, har udført kasserne. Brugerne på Kaprifoliegården er med i hele processen fra de rå brædder, der bearbejdes, til de færdige fuglekasser, der bliver malet og dekoreret, forklarer Malene Muus fra Veje og Byrum i Køge kommune.
Fugle er på grund af deres store bevægelighed gode til at bo i byen, hvor de finder føde, yngleplads og mager. Byens parker og villaområder giver gode muligheder for at søge ly mod rovdyr og indeholder et stort udbud af føde.
Fuglene kommer gerne og besøger opsatte fodersteder og spiser bær eller fanger insekter i haverne. Derved kan man opleve dem helt tæt på og få glæde af deres skønhed og sang.
Fuglekasserne opsættes og præsenteres tirsdag den 31. januar kl. 13.00. En gruppe inviterede børn samt brugere fra Kaprifoliegården vil komme og være med til at opsætte de sidste fuglekasser.
Her vil Teknik- og Miljøudvalgets formand Erling Larsen(A) byde velkommen, hvorefter Gitte Kruse fra DOF Køge Bugt vil fortælle om fugle og redekasser. De sidste fuglekasser bliver hængt op og der bydes på en lille snack.
pm

Eksempel på en fuglekasse.

Eksempel på en fuglekasse.

Publiceret 28 January 2012 09:00