Teaterbygningen i Køge. (Foto: JCJ).

Teaterbygningen i Køge. (Foto: JCJ).

Tid til Wienermusik

- på Teaterbygningen i Køge

KONCERT: Nedtællingen til den store wienerkoncert i Køge er i fuld gang. Søndag den 5. februar kl. 15.00 spiller kapelmester Andreas Orlowitsch og Wienerensemblet igen op til den traditionsrige koncert på Teaterbygningen i Køge.
- I 24 år har der været nytårskoncert på Teaterbygningen i Køge, og for 12. gang er det FOF Ved Køge Bugt, der er vært.  FOF kan igen i år byde kapelmester Andreas Orlowitsch velkommen, og vi glæder os til at se ham hæve taktstokken og sætte Wienerensemblet i gang med de medrivende wienervalse, polkaer og mazurkaer ved nytårskoncerten, som for længst er blevet en tradition i Køge, siger forstander Tine Koop, FOF Ved Køge Bugt.
Også i år sad det halve Danmark formentligt foran TV skærmen på årets første dag og nød transmissionen fra Musikverein i Wien, hvor Wienerphilharmonikerne under ledelse af den lettisk-fødte dirigent Mariss Jansons spillede 2012 i gang på smukkeste vis.
I mange familier er det en dejlig tradition at spise nytårsfrokost foran skærmen – en tradition, som går helt tilbage til fjernsynets barndom og derfor på mere end en måde bringer følelser og minder frem om en svunden tid.
Det er noget af denne stemning, som vi oplever foran skærmen nytårsdag, som kapelmester Andreas Orlowitsch og Wienerensemlet med Pernille Tommerup som solist vil skabe i den store sal på Teaterbygningen i Køge. Og en ”levende” koncert er nu noget helt specielt, selvom vi på mange måder er blevet forvænte med elektronisk overleveret musik.
Billetter til koncerten købes hos FOF Ved Køge Bugt, Brogade 19 i Køge, tlf. 5665 5322 eller e-mail info@fofkogebugt.dk. Se også www.fofkogebugt.dk
pm

Publiceret 28 January 2012 09:00