Dansk Røde Kors overrækker her en hjertestarter til AAIG Atletik, Tri & Motions to bestyrelsesmedlemmer, Claus Guldager og Helge Laursen.

Dansk Røde Kors overrækker her en hjertestarter til AAIG Atletik, Tri & Motions to bestyrelsesmedlemmer, Claus Guldager og Helge Laursen.

Aabenraa Stadion får hjertestarter

AAIG"s medlemmer har været ude med indsamlingsbøsserne. Dansk Røde Kors kvitterede med hjertestarter

Af
Mette Henriksen

Da Dansk Røde Kors havde landsindsamling i oktober, var medlemmerne fra AAIG Atletik, Tri & Motion i forreste front med indsamlingsbøsserne.
Røde Kors og AAIG havde nemlig indgået en aftale om, at sidstnævnte skulle dække hele 50 ruter i Aabenraa by og opland. Til gengæld ville Røde Kors kvittere med at donere en hjertestarter til klubben.
Og forleden var det tid at afregne. Ved en lille sammenkomst i AAIG`s klublokaler ved stadion, blev hjertestarteren overrakt af to repræsentanter fra Dansk Røde Kors.
- Røde Kors havde kun rosende ord til overfor for AAIG`s indsats, hvor mere end 30 medlemmer havde revet tre timer ud af kalenderen en søndag i oktober i den gode sags tjeneste. Resultatet af indsamlingen var, som Røde Kors udtrykte det, yderst tilfredsstillende.
Hjertestarteren vil blive placeret et centralt sted på Aabenraa Stadion, således at flest mulige kan få gavn af den – hvis uheldet skulle være ude, fortæller Jens Lassen fra AAIG.
Når en person falder om med hjertestop, øger hurtig behandling med en hjertestarter chancerne for overlevelse. Hvert år sker det for 3.500 danskere, og for hvert minut der går inden hjælpen når frem, falder overlevelseschancerne med 10%. Derfor overlever kun 6,5% samlet set – og det er nogle dystre tal, som en hjertestarter i høj grad kan være med til at lave om på. Derfor har en hjertestarter længe stået højt på AAIG`s ønskeliste, selvom der heldigvis endnu aldrig har været brug for den i klubben. Og det ønske er nu indfriet, samtidig med at klubben har bidraget til et godt formål.

Publiceret 30 January 2012 12:00