Kongelige ballet-børn til Varde

Af
Kim Schou

Den Kongelige Ballet kommer nu til Varde. Som et led i Vardes Kulturelle Rygsæk, gives dette tilbud nu til elever fra byens 1. klasser. - Arrangementerne for børnene skal være med til at stimulere børn og unge og derfor får børn i Vardes 1. klasser i ugen 30. januar til 3. februar besøg af det dygtige "Kompagni B" fra Den Kgl. Ballet, fortæller ledende børnebibliotekar, Inger Kjeldsen.
- Under ledelse af kompagniets ambitiøse, kunstneriske leder, den amerikanske koreograf Ann Crosset, giver danserne forestillinger efterfulgt af workshops, hvor 1. klasser i alle folkeskolerne selv skal prøve at være balletelever for en stund.
Torsdag den 2. februar kl. 17.00 er der offentlig familieforestilling med Kompagni B i Smedeværkstedet – hvor der også vil være adgang for andre interesserede voksne.
Balletoplevelsen indgår i Vardes Kulturelle Rygsæk, hvor Varde Kommune igen giver områdets børn kulturoplevelser på højt niveau og dermed satser på børnenes oplevelser, læring og udvikling.
- Nutidige miljøer med kulturelle input udvikler og stimulerer vores børn og unge til at deltage i et moderne liv. Perspektiverne rækker langt ud over klasseværelser og bibliotekslokaler, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl stolt.
Gratis billetter kan afhentes på Varde Bibliotek eller bestilles på boern@varde.dk

Publiceret 30 January 2012 19:00