Museet er kllar til at sælge ud af lagrene.

Museet er kllar til at sælge ud af lagrene.

Lagersalg på museet

Nu kan du komme til noget så usædvanligt som udsalg på Haderslev Museum

Af
pra

Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev har 125 års jubilæum og det bliver bl.a. fejret med en ny museumsbutik. Det har medført, at der er blevet gravet ud i butikkens varelager, gamle varer sorteret ud og nye indkøbt. Derfor holder museet lagerudsalg onsdag-lørdag 1.-4. februar 2012 , alle dage kl.10-16. Ved lagersalget kan man få alt fra snurretoppe til sjippetove, påskepynt til perle-armbånd, lækre tørklæder til forsølvede lysestager og ikke mindst er der arkæologiske og historiske tidsskrifter og bøger i stakkevis. Arkæologi Haderslev foretager arkæologiske udgravninger i hele Sønderjylland. Nu har museet også gravet sit eget butikslager ud og det har ikke været uinteressant. Der er fundet gamle billetter fra da museet hed Haderslev Amts Museum og det kostede 5,- kr. i entre. Der er fremdraget 30-40 år gamle dias af Skrydstrupkvinden og våben fra Ejsbøl Mose. Billeder der i sin tid blev solgt i butikken påtrykt oplysninger på dansk, tysk og engelsk. Der er fundet kopimønstre på jernaldersko, reklame videofilm om museerne i Sønderjylland fra midt i 1990"erne og Haderslev Amts Museums årsskrifter fra 1949 og til 1980"erne. Alt sammen ting, der før havde en brugs- og økonomisk værdi, og som kunne sælges i museets butik. Nu får de ting en ny værdi og et museumsnummer. De bliver en del af kulturarven, er med til at fortælle et kapitel i museets 125 år lange historie og for fremtiden vil de indgå i museets andet lager for ting og sager nemlig museets magasin.

Alt har en køber til den rigtige pris

Et lagersalg er som ordet siger udsalg af varer fra lageret. Når et museum sælger ud af lageret kan man jo med rette have betænkeligheder. Men her kan museet heldigvis berolige borgerne. Arkæologi Haderslevs lager af oldsager og gamle genstande kaldes magasiner og dem sælges der aldrig ud af. Ved butikkens lagersalg er det muligt at finde noget til enhver i familien, til enhver smag og så endda til få penge! Der er legetøj f.eks. kuglerammer, bamser, kæpheste, sjippetov, sværd i træ og farveblyanter. Der er muligheder for at finde en ekstra fødselsdagsgave til både børn og voksne eller måske allerede nu begynde indkøbet til årets kalendergaver. Til de læseglade og voksne er der et hav af tidsskrifter og bøger. Der er bøger om sønderjyllandshistorie, om Ejsbøl Mose, om krigen både den 1. og 2. verdenskrig. Er man til nips, pynt og hygge kan man for billige penge komme i besiddelse af lysestager af fattigmandssølv, julenisser, bløde varme snemænd, påskepynt, dækkeservietter og kagedåser - dog uden kager.

Der er mange spændende gamle sager til salg.

Der er mange spændende gamle sager til salg.

Nye hylder til nye varer

Lørdag den 11. februar kl. 13 slår museet dørene op til en splinterny museumsbutik. I butikken vil der naturligvis være nogle af de klassiske varer som blev solgt i den gamle butik f.eks. museumskopi smykker, nye bøger, keramik osv. Men også nye varer har fundet vej til hylderne f.eks. smykker i horn af kunstneren Sara Brunn, tørklæder i friske forårsfarver og naturligvis masser af nyt påskepynt.

Publiceret 30 January 2012 14:00