Museumsinspektør Morten Søvsø vil ved foredraget komme ind på de bemærkelsesværdige kristne udgravninger ved Ribe Domkirke.

Museumsinspektør Morten Søvsø vil ved foredraget komme ind på de bemærkelsesværdige kristne udgravninger ved Ribe Domkirke.

Sensationelt nyt om kristningen af Danmark

Foredrag på Museet på Sønderskov om de spændende nye resultater ved udgravningerne ved domkirken i Ribe

Museet på Sønderskov begynder årets foredragsrække med et foredrag ved lederen af den arkæologiske afdeling ved Sydvestjyske Museer, museumsinspektør Morten Søvsø, der vil fortælle om de nye spændende resultater .

Arkæologiske udgravninger og genstandsfund har gennem de seneste årtier rejst stadig voksende tvivl om forløbet af Danmarks Kristning.
Traditionelt tilskrives Kong Harald Blåtand æren, og til minde om trosskiftet lod han den store Jellingsten rejse o. år 965.

Endnu igangværende udgravninger ved Ribe Domkirke har imidlertid påvist en kristen kirkegård, som er væsentligt ældre, og hvis grundlæggelse snarere skal tilskrives missionæren Ansgar, som ved 800-årenes midte fik tilladelse til at opføre en kirke i Ribe og ?lade en præst tage varigt ophold?. Meget tyder på, at hedenskab og kristendom har kunnet eksistere side om side i hvert fald i dele af landet.

I foredraget vil Morten præsentere de igangværende udgravninger, som også på andre områder har givet afgørende ny viden om Ribe Domkirkes ældste historie.
Foredraget er i Riddersalen på Sønderskov tirsdag den 31. januar 2012, se nærmere på museets hjemmeside: www.sonderskov.dk

Publiceret 30 January 2012 09:00