Marcel Rogers og Nicole Baumgarten modtager BHJ-Fondens undervisningspris. Foto: Lene Esthave

Marcel Rogers og Nicole Baumgarten modtager BHJ-Fondens undervisningspris. Foto: Lene Esthave

100.000 kroner til unge undervisere

Nicole Baumgarten og Marcel Bogers modtager BHJ-Fondens to undervisningspriser

Nicole Baumgarten og Marcel Bogers er på hver deres måde med til at gøre undervisningen på SDU i Sønderborg inspirerende. Derfor modtager de på fredag BHJ-Fondens to undervisningspriser på hver 50.000 kroner.
Marcel Bogers begyndte som underviser på SDU i Sønderborg for tre år siden, og han har udviklet sin undervisning fra traditionelle forelæsninger til at involvere de studerende aktivt i case-studier og små forskningsopgaver. På fredag modtager han prisen som årets underviser på ingeniøruddannelserne.
- Jeg er meget beæret over at være kommet i betragtning. Da jeg begyndte med at undervise, havde jeg en meget akademisk tilgang. Men sidste år afsluttede jeg pædagogikum, og det forløb gav mig mod på at prøve en masse nye ting af, og så efterfølgende evaluere formen sammen med de studerende, så jeg også lærer noget, siger 31-årige Marcel Bogers, der hovedsageligt underviser i fag omhandlende Innovation Management på civilingeniøruddannelsen Innovation and Business.

Ikke mor-type

Den anden undervisningspris, til en underviser på de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser, går i år til den 38-årige Nicole Baumgarten, der underviser i engelskfaglige discipliner på BA-uddannelsen International Virksomhedskommunikation med sproglig og kulturel formidling og på kandidatuddannelse Cand.ling.merc. i kommunikationsdesign.
I begrundelsen for indstillingen står der blandt andet, at hendes undervisning afføder respekt og engagement hos de studerende, fordi hun stiller krav og giver de studerende modspil i stedet for blot at stryge dem med hårene.
- Jeg er ikke den der mor-type., når jeg underviser. Jeg går meget op i at behandle de studerende som voksne mennesker, og det tror jeg, de sætter pris på. De vil gerne mærke, at de faktisk går på universitetet – ikke en ungdomsuddannelse, siger Nicole Baumgarten, der snart kan fejre sit 5 års jubilæum som underviser og forsker på SDU i Sønderborg.
Det er BHJ-Fonden, der, som en del af sin milliondonation til SDU i Sønderborg, har indstiftet to undervisningspriser på hver 50.000 kr. Midlerne skal modtagerne anvende til dækning af rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med deltagelse i konferencer, studieophold eller anden faglig aktivitet herhjemme eller i udlandet.

Publiceret 01 February 2012 12:45