Gymnastikken er altid 20 gange på en sæson, fordelt med ca. 10 gange før og efter jul.

Gymnastikken er altid 20 gange på en sæson, fordelt med ca. 10 gange før og efter jul.

90 år - men stadig fit for fight

Damernes Motionshold kan i år fejre 90 års Jubilæum. Det hele markeres ved en fest den 26. marts.

Af
Kim Schou

Damernes Motionshold blev i sin tid stiftet af lærerinde Fru Johanne Buch i 1922. Bestående af et hold med ca. 35 kvindelige motions gymnaster, blev den lille gymnastiksal på Jacobi Skole benyttet. Det var så spiren til Damernes Motionshold. Det første års kontingent 1926/27 var 7,50 kr. I 1952 blev kontingentet forhøjet til 1,25 kr. pr. måned,
Først i 1934 blev der lavet love og vedtægter, den egentlige første bestyrelse blev dannet med Fru Thune som formand, fortæller Dorit Iversen, som er en af gymnasterne på holdet.
I 1942 havde foreningen fastelavnsfest, alle var udklædt og slog katten af tønden. Der blev holdt sommerudflugt i juni måned og mandag aften var der to hold gymnaster. Jo der var sket en udvikling.
- Vinteren 1946-47 var dog så hård, at gymnastikken, måtte aflyses, da salen ikke var opvarmet, fortæller Dorit Iversen.
I 1962 blev 40 året for Damernes Motionshold afholdt ved at damerne tog et særtog fra Vestbanen til Nymindegab Kro, hvor man indtog en bedre middag. Der var underholdning, musik og sang.
1969 Startede Damernes Motionshold også et hold for de lidt ældre gymnaster på Brorsonskolen, Den fungerer stadig fint
- Vi har altid været gode til at markere vores jubilæer. De bliver troligt holdt hvert femte år. Det starter med en anretning, derefter en slags underholdning inden aftenen sluttes med kaffe, fortæller Dorit Iversen.
- Vi holder også altid en juleafslutning, hvor vi selv har en gave med, som bliver bortloddet på forskelligt vis, tilføjer hun.
- I dag er der over 100 medlemmer i foreningen takket være nogle dygtige ledere, fortæller Dorit Iversen.

Jubilæet

90 års jubilæet bliver afholdt med en 3-retters menu og underholdning af "De fire Jack´ser" den 26. marts.
Det er fire friske fyre i alderen 35-65 år.
- De spiller og synger sammen. De blev sat sammen ved en tilfældighed, da de spillede Four Jacks i den musical der hedder "En nat med John Mogensen". Da deres kemi passede fint sammen, begyndte de at spille sammen, og de elsker alle de gamle Four Jacks numre. Det kan kun blive en god fest, slutter Dorit Iversen.

Nogle af gymnasterne har været med i over 40 år. Nogle bestyrelsesmedlemmer har siddet op til 16 år.

Nogle af gymnasterne har været med i over 40 år. Nogle bestyrelsesmedlemmer har siddet op til 16 år.

Den store 90 års jubilæums fest bliver med underholdning af

Den store 90 års jubilæums fest bliver med underholdning af "De fire Jack´ser".

Publiceret 01 February 2012 06:00