Se et bredt udvalg af udestuer hos Unik Udestuer i Strøby Egede.

Se et bredt udvalg af udestuer hos Unik Udestuer i Strøby Egede.

Forlæng sommeren på en helt unik måde

Det er aldrig helt til at vide med den danske sommer. Af og til er giver den os endeløse dage med strandture og lyse nætter, mens det andre år ikke er til at drive en solståle frem fra skyerne.
Det gør dem sådan set ikke det store hos Unik Udestuer i Strøby Egede. Her har Lene og Carl-Erik Christiansen i over 25 år levet af at forlænge den danske sommer, så den begynder i det tidlige forår og fortsætter til langt ind i efterårets grå dage.
- Det er jo det, en udestue kan. Den forlænger virkelig sommeren, siger Lene Christiansen.
Hun opererer med tre L' er, når hun skal forklare udenforstående, hvorfor de skal vælge at gøre en udestue til rammen om en del af deres dyrebare fritid.
-Den giver Ly for regnen, Læ for vinden og Livskvalitet for alle, siger hun.
Og det er netop de kvaliteter Lene mener, der gør at udestuer, ifølge hende, ikke er gået af mode.
- For rigtig mange ender udestuen jo med at blive husets mest elskede værelse, forklarer Lene Christiansen og påpeger at udestuer netop giver en følelse af at være ud i sin have, selvom man sidder med en kop dampende varm mokka i yndlingsstolen.
Der ud over er der også mange planteelskere, der føjer en udestue til matriklen for at give deres grønne venner et rigtig rart sted at vokse sig store og smukke.

De unge er med

Selv om den største kundegruppe hos Unik Udestuer stadig består af det grå guld er de yngre familier virkelig begyndt at opdage fordelene ved at inddrage noget af haven på den ene eller anden måde.
Særligt en løsning med at overdække terrassen har været noget mange små familier har kunnet se fordelene ved.
- Det er jo ikke så dyrt som en udestue, og hvis man vælger de rigtige materialer fra starten af kan man altid bygge videre og lave det om til en udestue, når man synes man er klar til det, siger Carl-Erik Christiansen.
Og det er der faktisk mange familier, der bliver klar til, når huset bliver for trangt og husets teenager begynder at kræve mere plads. Så kan en udestue være en løsning i stedet for at smide rigtig mange kroner efter at lave en egentlig udbygning af sit hus.
- I stedet for at kaste sig ud i en egentlig tilbygning til huset, der er dyrere, vælger mange at bygge en udestue, og så for eksempel inddrage noget af stuen til værelser, siger Carl-Erik Christiansen
Et andet plus i forhold til en tilbygning er, at det slet ikke kræver lige så lang til at indhente tilladelse til at overdække en terrasse.

En udestue præsenterer mange anvendelsesmuligheder og kan i praksis bruges som en forlængelse af stuen.

En udestue præsenterer mange anvendelsesmuligheder og kan i praksis bruges som en forlængelse af stuen.

Mærkedage

For mange udestue ejere bliver udestuen faktisk stedet, der danner rammen om mærkedage og højtider i familien. Rigtig mange valgte for eksempel denne jul at danse om juletræet i de hygge rammer i udestuen.
- December var helt vild for os, siger Lene og forklarer, at de har været rundt på messer med en udestue med et juletræ i. Og det var altså noget, der satte gang i hyggedrømmene hos folk.
Og det der med hygge er en af de primære årsager til udestuer stadig er en del af danskernes boligtanker, mener Lene Christiansen.
- Når der er krise, så samles folk også mere der hjemme. De går måske ikke så meget ud, og så er det dejligt at have et sted der hjemme, der er ideelt til kaffen og lagkagen eller hvad det nu kan være, siger hun og påpeger, at der også er noget ganske særligt ved den hygge, du oplever i en udestue frem for den, du kan skabe i lampernes skær indenfor.
- Du får jo naturen helt ind i huset og får en følelse af at du sidder ude i haven, selvom det er dårligt vejr, påpeger hun.
Lene tror faktisk så meget på sit produkt, at hun er sikker på, det også kan gavne folk, der måske går rundt og tumler med lidt dårligt humør som følge af de utroligt mange mørke måneder Danmark har det med at byde os.
Du får jo alt andet lige meget mere lys, hvis du opholder dig i en udestue, siger hun og peger ud mod det vintervåde danske hverdagsvejr.

En udestue er med til at forlænge sommeren, så den begynder i det tidlige forår og varer til langt ud på efteråret.

En udestue er med til at forlænge sommeren, så den begynder i det tidlige forår og varer til langt ud på efteråret.

- For rigtig mange ender udestuen jo med at blive husets mest elskede værelse, siger Lene Christiansen, Unik Udestuer.

- For rigtig mange ender udestuen jo med at blive husets mest elskede værelse, siger Lene Christiansen, Unik Udestuer.

Publiceret 01 February 2012 13:00