Umiddelbart har EM-succesen ikke nogen afsmittende effekt på medlemsboom, siger Team HK Køges formand Poul Henning Vive. Her ensituation fra en af klubbens hjemmekampe i den igangværende sæson. (Arkivfoto: JCJ).

Umiddelbart har EM-succesen ikke nogen afsmittende effekt på medlemsboom, siger Team HK Køges formand Poul Henning Vive. Her ensituation fra en af klubbens hjemmekampe i den igangværende sæson. (Arkivfoto: JCJ).

Ingen afsmittende effekt af håndbold-succes

- Umiddelbart kan vi ikke her og nu mærke noget boom i nye medlemmer, siger Team HK Køges formand til Lørdagsavisen.dk.

Af
Per Møller

HÅNDBOLD: Dansk håndbold vader i disse år i succes - senest med herrelandsholdets EM-guld i Beograd.
Den store succes skyldes naturligvis et eminent arbejde i ungdomsafdelingerne rundt i landets klubber.
Men betyder succesen på den internationale scene så et boom af nyindmeldelser fra drenge og piger?
- Nu og her kan vi ikke mærke det. Heller ikke når vi kigger tilbage på de foregående år, hvor der også har været succes og masser af fokus på såvel dame- som herrelandsholdet. Man skulle jo tro det havde en afsmittende effekt. Der dukker måske en enkelt eller to drenge eller piger op som gerne vil prøve at spille - men netop nu er alle jo engageret i mange andre sportsgrene og kan jo ikke lige pludselig springe fra der. Så lige nu og her har vi ingen effekt af EM-succesen, siger Team HK Køges formand, Poul Henning Vive til Lørdagsavisen.dk.
Poul Henning Vive mener, at klubberne - og peger også på sin egen klub Team HK Køge - samt håndboldforbundet burde måske op til sådanne store turneringer profilere sportsgrenen bedre. Lave en bedre markedsføring gennem skoler, ungdomsklubber o.l. Sætte større fokus på det op mod sommeren, hvor det er tiden hvor de unge mennesker skal finde ud af, hvad de skal dyrke den kommende vintersæson.
- Der vil det kommende OL i London jo være en oplagt mulighed for at profilere håndbolden, hvor vi jo skal forsøge at jagte OL-guld med deraf masser af fokus på sportsgrenen, siger Poul Henning Vive.
- Men det kan godt være vanskeligt. Speielt når man tænker på, at sidste forår hvor vores egne herrer sikrede sig oprykning til 2. Division og deraf masser af omtale ikke havde nogen særlig synlig effekt på tingangen - både hos seniorer som hos ungdommen. Vi har en udfordring i at få tiltrukket flere. Det gælder ikke kun her i Køge, men over hele landet. De unge mennesker i dag har jo masser af tilbud til en aktiv fritid - der skal vi være bedre til at fortælle om de mange gode fordele ved at spille håndbold, siger Team HK Køge formanden.

Publiceret 01 February 2012 05:45