26-årige Martin Elkjær er snart klar til at starte en café i Varde. Foto: Kim Schou Du kan læse mere på Facebooksiden: Elkjærs- Kaffe og Lounge bar

26-årige Martin Elkjær er snart klar til at starte en café i Varde. Foto: Kim Schou Du kan læse mere på Facebooksiden: Elkjærs- Kaffe og Lounge bar

Ny Café i Varde

Når man ikke kan bruge sin uddannelse som webintegrator, så starter man da bare en café i Varde.

Af
Kim Schou

Den beslutning har den 26-årige Martin Elkjær, også kaldet "Basse", taget, efter at han har haft svært ved at finde arbejde med sin uddannelse.
- Der er mange der tager den uddannelse, så det er et svært marked at få arbejde i, fortæller Martin Elkjær der oprindelig er fra Kolding, men nu bor nu i Brejning.
- Min Kæreste og jeg flytter dog snart til Esbjerg. Jeg har en søn fra et tidligere forhold og samtidig venter vi nu vores første fælles barn, fortæller den initiativrige unge mand, som også laver stand up shows i sin fritid.
Mens han har gået ledig fandt han ud af, at Varde manglede en café med spændende og sunde retter.
- Derfor satser jeg på Sunde sandwich af god kvalitet. Vores sandwichbrød er speciallavet og alle vores dressinger er hjemmelavet, så de passer til de forskellige sandwich, og de er selvfølgelig fedtfattige. Derudover serverer vi dagens suppe, som naturligvis er hjemmelavet, smoothies med frisk frugt, mange forskellige slags kaffe/the, af den bedste kvalitet, som du både kan nyde i cafeen eller tage med.
- Samtidig kan du naturligvis nyde kaffen med en af vores mange kager, tilføjer Martin Elkjær, som hurtigt fandt frem til det ledige lejemål i Vestergade, i et tidligere solcenter, overfor Café Hartvig.
I øjeblikket er den nye café ved at blive restaureret.
- Vi laver en lounge – et område med bløde sofaer, hvor man kan se tv eller lave dine lektier eller arbejde med brug af vores gratis internet, fortæller Martin Elkjær, som også satser på mange kommende arrangementer.
Navnet på den nye café bliver Elkjærs- Kaffe & Lounge bar og den åbner sidst på foråret.
Du kan se fotos fra renoveringen og af Martin som stand up artist her neden under.

Sådan kommer facaden på Elkjærs- Kaffe & Lounge bar til at se ud.

Sådan kommer facaden på Elkjærs- Kaffe & Lounge bar til at se ud.

Publiceret 01 February 2012 12:00