Håndboldherrerne sørgede med deres sejr for den perfekte indledning til den festlige aften.

Håndboldherrerne sørgede med deres sejr for den perfekte indledning til den festlige aften.

Stort billedgalleri:

Hæder og håndbold gik hånd i hånd

Hele Danmarks håndboldherrer gav Esbjerg Kommunes Idrætsfest på Tobakken i Esbjerg den bedst tænkelige start, og siden overtog de lokale håndboldkvinder rampelyset og scenen

Af
Rune Weitling

Louise Ritter

Partykiller eller startskuddet til en god fest? Den afgørelse var fredag aften lagt i hænderne på det danske håndboldherrelandshold, da de gik på banen til EM semifinalen i Beograd.

Selv havde de danske håndboldhelte med garanti ikke tankerne på Esbjerg og kommunens store årlige idrætsfest. Men ikke desto mindre gav de festen den bedst tænkelige - og indimellem lidt for spændende - start, da deres knebne sejr over spanien blev vist på storskærm, inden borgmester Johnny Søtrup kunne byde velkommen til det, som det i virkeligheden skulle handle om: Hyldesten af de mange mestre, som i løbet af 2011 har bragt 75 DM-guldmedaljer og fem internationale førstepladser med sig hjem til kommunen.

Alle som en gik de fra festen med mindet om et borgmesterligt håndtryk, et hæderligt bifald og en lille symbolsk gave under armen.

To blev også sendt afsted med smukke ord - den ene fra borgmester Johnny Søtrup og den anden fra Esbjerg Idrætsråds formand Villy Grøn. De havde hver især æren af at overrække idrætsfestens priser - Esbjerg Kommunes Idrætspris 2011 og Esbjerg Idrætsråds Lederpris 2011.

Førstnævnte gik til håndboldpigerne fra Team Esbjerg, og blev overrakt af Johnny
Søtrup.

- Viljestyrke, livskraft og ikke mindst drivkraft er nogle af de ord, man kan sætte på hele Team Esbjergs indsats i 2011. Mens der har været meget modgang uden for banen, så har Team Esbjerg kæmpet sig til medgang på banen, lød ordene blandt andet fra borgmesteren med hentydning til de store økonomiske vanskeligheder, som klubben gennemlevede i 2011.

Anderledes "let" gik årets sportslige højdepunkt for modtageren af Esbjerg Idrætsråds Lederpris. Tove Porskjær. Som formand for Esbjerg Curling Klub gik hun forrest, da kommunen i 2011 var vært for VM i curling for kvinder. Men trods den bragende succes - og nu også en flot pris - så afslørede Villy Grøn, at hun allerede har sat stenen mod endnu en kæmpe curling begivenhed i Esbjerg.

- Jeg ved, at Tove vil have VM for herre til byen. Når kvinderne har været her, skal herrerne jo ikke snydes.

Publiceret 01 February 2012 13:15