Syddanmark:

Finanspagten vil koste regionen penge

Carl Holst forudser, at den nye pagt vil føre til endnu strammere økonomi i Region Syddanmark

Af
Peter Friis Autzen

EUs finanspagt vil føre til, at Region Syddanmark bliver underlagt endnu strammere, økonomiske krav. Det forudser regionsformand Carl Holst.
- Det ser ud til, at vi får en meget, meget strammere økonomi, siger han.
Finanspagten og dens krav om, at landende vedtager nationale budgetlove for at forhindre ethvert optræk til uholdbar økonomi, vil forplante sig til den økonomi, staten stiller til rådighed for såvel kommuner som regioner. Derfor er der en direkte sammenhæng mellem EUs aftaler og regionens økonomi.
- I Region Syddanmark har vi altid overholdt budgetterne. Det er vi i øvrigt den eneste region, der kan bryste sig af. Det betyder, at netop Syddanmark formentlig ikke vil opleve det her som at blive sat under administration. Men budgetterne vil blive mindre. Og kravet til at overholde dem vil blive større, siger Carl Holst.

Nulvækst

Carl Holst forventer, at de strammere finanskrav vil føre til nulvækst i den regionale økonomi.
- Dét vil medføre store, store udfordringer. Jo færre penge - jo større udfordringer. Men vi kan klare dem, siger regionsformanden, der har fulgt nøje med i forhandlingerne om finanspagten.
- Både af almindelig interesse og fordi, der er et direkte link mellem pagten og Region Syddanmarks økonomi. Og der er ingen tvivl: Pagten vil føre til, at regionen får færre penge, siger han.


Publiceret 01 February 2012 07:00