I gården på Hovedstation Esbjerg fik Morten Bødskov en orientering om indsatskonceptet i forbindelse med fodboldkampe og en demonstration af betjentenes personlige udstyr.

I gården på Hovedstation Esbjerg fik Morten Bødskov en orientering om indsatskonceptet i forbindelse med fodboldkampe og en demonstration af betjentenes personlige udstyr.

Justitsministeren vil øge presset på byens rockerbander

Justitsminister Morten Bødskov forklarede i sidste uge, at man især har fokus på tre områder for at stresse de rockergrupperinger, der har slået sig ned i Esbjerg.

Af
Rune Weitling

Det kunne næsten minde om en ny sherif i byen, men det var "trods alt" blot justitsminister Morten Bødskov, der forleden lagde vejen forbi.
Besøget bragte ham forbi Hovedstation Esbjerg i Kirkegade, hvor politidirektør Jørgen Meyer, vicepolitidirektør Lene Roesen, chefanklager Steen Silberg Thomsen og chefpolitiinspektør Thomas Prip var værter.
På politigården fik ministeren blandt andet en rundvisning i det nye serviecenter, ligesom han fik fortalt en smule om effektiviseringsprojektetet Lean samt om "tilværelsen" på stationens mange afdelinger mere generelt.

Tre fokuspunkter mod rockerne

Efterfølgende var der ganske kort mulighed for pressen for at stille spørgsmål, og mens der blev spurgt ind til, hvad ministeren mente om blandt andet fodboldfans, der lavede ballade mellem FC København og AaB, så ville Lokalavisen Budstikken gerne vide, hvad Morten Bødskov havde at sige til de borgere, som eventuelt måtte føle sig utrygge i Esbjerg.
Både Hells Angels og Bandidos har valgt at slå sig ned i byen med blandt andet visitationszoner, slagsmål på åben gade og et politi, som har måttet trække våben til følge. Hvad vil du sige til de borgere, som naturligt nok føler sig utrygge? Og hvad vil man eventuelt gøre ved situationen?
- Jeg vil sige, at det forstår jeg godt, hvis man er. Derfor har vi også fokus på området, og her er der specielt tre ting, vi arbejder mål med.
1) Vi har nedsat en Taskforce Vest, der godt nok får hovedsæde i Horsens, men kommer til at operere i Esbjerg også. Den skal i lighed med Taskforce Øst, der har været en succes, lægge et øget pres på rockerne.
2) Vi vil have langt større fokus på rockernes rekruteringsområder. Det er primært i sociale boligbyggerier, at de finder de unge mennesker, der måske allerede er kommet ud på et skråplan, og dermed er nemme at friste med de hurtige penge.
3) Endelig vil vi have fokus på de såkaldte Exitprogrammer, der skal gøre det nemmere for folk at komme ud af miljøet og kriminaliteten igen.

Vi skal alle sige fra

Derudover svarede Morten Bødskov, at man skal fortsætte med at sige fra over for rockerne, som det er ministerens indtryk, at man har gjort her i byen.
- Hvis vi alle kort og kontant siger fra, så kan de kriminelle ikke komme af med deres narko og deres tyvekoster. På den måde kan vi trække tæppet væk under dem, for vi gider ganske enkelt ikke at have de typer i vores byer, lød det fra justitsministeren.

Publiceret 21 March 2012 12:00