(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Hurtigere nummerplader til alle

MOTOR: Når der skal nye nummerplader på bilerne, vil bilbranchen inden sommerferien opleve administrative lettelser.
Men hvis bilforhandlere, synshaller og leasingselskaber skal mærke lettelsen ved den nye digitaleselvbetjeningsløsning, kræver det, at de selv tilmelder sig.
Til juni indfører SKAT Det Digitale Motorregister - DMR - som giver cirka 1500 bilforhandlere, synshaller og leasingselskaber mulighed for selv at indregistrere og omregistrere biler og sætte nummerplader på. Dermed er det også snart slut med, at nummerpladerne skal hentes på SKATs 30 nummerpladeekspeditioner.
Men før den enkelte virksomhed kan høste alle de administrative fordele, skal den registreres i det digitale motorregister hos SKAT.
- Det er fuldstændig afgørende, at forhandlere og synshaller selv tilslutter sig systemet. Ellers kan SKAT ikke godkende månedsangivelserne fra de registrerede forhandlere og give dem kredit, fastslår projektchef for SKATs DMR-projekt, Steen Wenske Pedersen.
Se mere på www.skat.dk/motorregistret.dk.
SKAT vil i løbet af året lukke 26 af de 30 nuværende nummerpladeekspeditioner. Senest 1. februar næste år vil SKAT kun holde fire nummerpladeekspeditioner åbne for at kunne betjene bilbranchen i de tilfælde, hvor der stadig vil være behov for at kontakte SKAT. De fire nummerpladeekspeditioner vil være i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.
Der er store forventninger til systemet. Men SKAT tør ikke selv forvente, at Det Digitale Motorregister kører helt som smurt fra introduktionsdagen 6. juni.
- Det vil være letsindigt og naivt af mig at love, at alle er tilfredse fra dag ét. Erfaringerne fra indførelsen af andre digitale systemer viser, at der altid vil være en indkøringsperiode, hvor systemerne skal endelig tilpasses brugernes præcise behov, og hvor brugerne skal vænne sig til at bruge det, siger Steen Wenske Pedersen-
SKAT har tilbudt bilbranchen undervisning i det nye system. Samtidig er bilbranchen henover de kommende uger inviteret til 18 møder over hele landet, hvor der bliver fortalt mere om detaljerne i systemet og hvilke krav, der stilles til branchen og de enkelte kommende nummerpladeoperatører. Operatørerne har også mulighed for at udnytte et program til e-learning på skat.dk.
For at forberede driften og tilslutte brugerne af det nye system holder SKAT alle sine nummerpladeekspeditioner lukket fra 31. maj kl. 14 og indtil Det Digitale Motorregister åbner den 6. juni kl. 9.
SKAT forventer, at cirka 1.200 bilforhandlere og 300 synsvirksomheder bliver godkendt som nummerpladeoperatør.
Årligt bliver cirka en mio. danske biler, campingvogne, motorcykler og lignende om- eller nyregistreret.
pm

Publiceret 01 May 2012 05:45