Sirenerne hyler onsdag middag

Onsdag den 2. maj kl. 12.00 gennemfører Beredskabsstyrelsen den årlige test af landets varslingssirener.
Det betyder, at de fleste borgere sikkert høre sirenerne hyle over hele landet. Det er dog blot en test, og Syd- og Sønderjyllands Politi indskærper, at man ikke skal ringe 112 eller 114 på grund af sirenerne, da det kan blokere livsvigtige opkald.

Testen består af tre varslingssignaler af ca. 45 sekunders varighed, der kan høres med ca. 3 minutters mellemrum. Testen finder sted hvert år, den første onsdag i maj.
Varslingssystemet drives og vedligeholdes af Beredskabsstyrelsen. Der er 1.078 sirener, og de kan høres af omkring 80 % af befolkningen. Sirenerne er sat op på bygninger eller på master i byområder med flere end 1.000 indbyggere. Uden for de områder kan politiet varsle ved at bruge mobile sirener.
På alle andre tidspunkter af året bruger politiet kun luftvarsels-systemet hvis der er fare på færde. Det kan være ved giftige brande, giftige udslip fra fabrikker eller andre hændelser, som kan udgøre en trussel for befolkningen. Hvis du hører alarmen på andre tidspunkter af året, er der tale om en rigtig ulykke: I så fald skal du gå inden døre, luk for døre, vinduer og ventilationsanlæg og tænd for DR eller TV2.
 

Publiceret 01 May 2012 13:51