Tilfredsstillende overskud for Askov Højskole og Efterskole

Lørdag den 28. april blev det årlige repræsentantskabsmøde afholdt på Askov Højskole og Efterskole.
Og endnu en gang kunne skolens styrelse fremlægge et regnskab, som viser positive tal.
Resultatet for 2011 lyder på kr. 743.000, og det er yderst tilfredsstillende, eftersom skolerne i Askov i forhold til tidligere år har brugt cirka en million kroner mere på istandsættelse af skolens gamle bygninger.
- Og samtidig glæder vi os over, at vi i 2011 har kunnet omlægge en række højt forrentede pantebrevslån, som blev optaget i nogle år, hvor der blæste anderledes mørke skyer hen over Askov Højskole og Efterskole, udtaler skolens formand Ole Slot.
Efterskolens forstander Helle Barnhøj lagde i sin beretning vægt på det kostskolepædagogiske udviklingsarbejde, der er foregået det seneste år, og højskoleforstander Ole Kobbelgaard havde især fokus på tiltag, der kan supplere skolens populære journalistlinje, hvor ca. 70 elever fra Askov Højskoles vinterhold netop har været til optagelsesprøve på Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Helle Barnhøj kunne supplere med den glædelige oplysning, at efterskolen kun mangler en håndfuld elever i at have fuldt hus til det kommende skoleår:
- Det er ekstraordinært glædeligt i en tid, hvor vi ved, at mange efterskoler har svært ved at fylde pladserne op, udtaler hun.
Else Flansmose fra Askov er valgt som nyt medlem af styrelsen. Hun afløser Dorte Hoff Erichsen fra Svendborg, der har deltaget i styrelsesarbejdet i ca. otte år. Erik Nellemann, Askov, og Peter Gæmelke, Gesten, blev valgt som hhv. første og anden suppleant.

Publiceret 01 May 2012 12:00