HB Køge spillede godt men måtte endnu en gang se sig slået af AGF.

HB Køge spillede godt men måtte endnu en gang se sig slået af AGF.

AGF skød HB Køges sidste håb ned

Søndagens 1-3 nederlag mod AGF sender definitivt HB Køge ned i 1. division.

Af
Af Martin Rasmussen

HB Køge har ikke haft det nemt mod AGF i denne sæson, hvor det før denne weekend var blevet til to 0-2 nederlag mod århusianerne, så der var noget at revanchere i søndagens opgør i Herfølge.
Revanchen udeblev dog med endnu et nederlag til medoprykkerne, som har haft en imponerende sæson. Selv om HB Køge nu må se nedrykningen til 1. division i øjnene, så kneb det dog ikke med motivationen i opgøret, hvor der var vilje og fight i hjemmeholdets spillere fra start.
HB Køge kom bagud i 1. halvleg, da den brandvarme AGF-angriber Aron Johannsson scorede efter 18 minutter, men HB Køge kunne egentlig være godt tilfreds rent spillemæssigt, og man fik også skabt en del chancer, som med lidt mere held kunne have ført til scoringer.
Fra starten af 2. halvleg blev det til tilløb til chancer i begge ender med en spillemæssig overvægt til HB Køge. Der manglede dog tit den sidste præcision i afleveringerne, men det gjorde der ikke efter 65 minutter, da Simon Richter uhindret kunne pande en hjørnesparksbold i kassen og udligne til 1-1. AGF's opdækning svigtede markant i den situation, og det var glimrende udnyttet af Richter, der ramte bolden godt.
Målet lod til at vække AGF, der forsøgte at få skubbet spillet op på HB Køges banehalvdel, men HB Køge-spillernes presspil var effektivt, og det var blandt andet en bolderobring højt oppe på banen, der et kvarter før tid gav Marc Rochester en stor chance for at bringe HB Køge i front. Martin Christensen blev i denne periode sat godt i scene på højrekanten, hvilket førte til flere chancer efter gode indlæg.
Derfor var det en bitter pille at sluge for hjemmeholdet, da Aron Johannsson godt 10 minutter før tid afsluttede et kontraangreb med et fladt hug fra kanten af feltet, som Morten Jensen ikke kunne nå ned til. Det var reelt AGF's første kvalificerede afslutning i 2. halvleg, men målet fik luften til at gå af ballonen for HB Køge, som bare et par minutter senere gav AGF endnu en god kontramulighed. Denne gang var der Osama Akharraz, der med en flot flugter satte bolden ind til 1-3 via den ene stolpe.
Brad Rusin kom tæt på en udligning med et hovedstød tæt på mål, men der blev ikke rokket ved sæsonens 20. nederlag i den 30. kamp for HB Køge.
HB Køge-AGF 1-3 (0-1)
0-1 18. min. Aron Johannsson
1-1 65 min. Simon Richter
1-2 78. min. Aron Johannsson
1-3 81. min Osama Akharraz

Publiceret 06 May 2012 16:15