Et billede fra JM i fjor. Her ses Robin Feldthaus fra Aarhus,

Et billede fra JM i fjor. Her ses Robin Feldthaus fra Aarhus,

De bedste dyster ved dammen

Den lokale discgolfklub er vært, når hovedlandets bedste skal dyste på "flyvende tallerken"

Af
Peter Rasmussen

Lørdag, den 12. maj holder ÆDGK6100 Jysk Mesterskab 2012 i Discgolf. Nogle af Danmarks bedste spillere vil gæste Haderslev til et af de største stævner i klubbens historie.
Spillerfeltet var i første omgang fastsat til maksimalt 45 spillere, men da Haderslev er kendt for sine skønne omgivelser, både i Kløften og i Damparken, har interessen for turneringen været enorm.
- Derfor var der heller ikke megen tvivl, da Dansk Disc Golf Union ringede og spurgte, om vi ikke godt ville udvide spillerfeltet til maksimalt 90 spillere. Vi havde selvfølgelig nogle logistikmæssige overvejelser, idet banen i Kløften ikke skulle være benyttet, men på grund af stor opbakning fra frivillige er det problem nu løst, siger formanden Dennis Thygesen fra discgolfklubben. 
- Centrum for turneringen bliver i caféen på Bispen i centrum, hvor der er den dejligste udsigt over dammen og de "huller," der skal spilles. Der skal dels spilles i Damparken, hvor græsarealet omkring inderdammen mod hovedvejen benyttes samt ud mod yderdammen, hvor den eksisterende bane ligger. Derudover skal den anden halvdel af turneringen spilles i Kløften, hvor vi har vores dejlige ni hullers bane, fortæller han. 
- Allerede fra kl. 8.30 begynder første runde, der vil vare til omkring middag. Anden runde spilles fra 13.15 og endelig vil finalerne blive holdt ca. 16.45. 18.30 vil der i bispen være præmieoverrækkelse. Dermed er der hele dagen rig mulighed for at publikum kan komme og opleve discgolf på tæt hånd og på højt plan. Vi håber på, at mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi Damparken denne dag, dog vil der være frivillige spottere på banen, hvis primære opgave vil blive at gøre parkens gæster opmærksomme på, at vi spiller turnering. Det skulle gerne betyde, at spillerne ikke skal vente på tee-stederne m.m., fortæller Annemette Christensen.

Publiceret 06 May 2012 08:00