Det gode sejrer på Rybners Gymnasium - Kampen om kronen

Siden midten af januar har elever og lærere på Rybners Gymnasium stx arbejdet med dette års forestilling, ”Kampen om kronen”. 
Forleden blev forestillingen så vist for skolens elever og lærere ad 2 omgange og senere igen for forældre og venner. Det var en stemningsfuld oplevelse for øje og sind i skolens historiske aula, og begejstringen blandt tilskuerne ville ingen ende tage, da forestillingen var spækket med festlig dans, gøgl og god musik af bl.a. Elton John.
Handlingen udspillede sig i et fjernt og dog moderne kongerige, hvor Kong Hannibal regerer retfærdigt og venligt over sit folk. Han assisteres af den øvrige kongefamilie, heriblandt den unge og lidt umodne kronprins, Felix, der ved handlingens start fejrer sin 18-års fødselsdag og hyldes af folket som myndig og førstearving til tronen.
Under overfladen viser oprøret dog sig at lure. I Skyggernes By har råddenskaben og forfaldet overtaget, og stedet styres med hård hånd af Stormtropperne og gangsterne Bonnie, Clyde – og Bo. Her nærer man ingen nære følelser for kongefamilien, og den royale nummer 3, Hannibals bror Ivan, allierer sig med gangsterne med det håb at komme til magten i landet uden om den normale arvefølge: Hannibal må dræbes og Felix sættes ud af spil.

Ved en snedig aktion dræbes Hannibal, og Felix må flygte fra landet - tynget af skyld over faderens død. Imidlertid møder han de skæve gøglere Puk og Pedro, som med deres umiddelbare og positive livsindstilling får Felix til at glemme fortiden og leve her og nu.
Fortiden indhenter dog Felix som voksen, idet hans legekammerat fra barndommen, Lea, opsøger ham og beder ham vende hjem for at tage kampen op mod Ivan, der enerådigt har taget magten, misrøgtet kongeriget og taget den øvrige kongefamilie som slaver.   
Og så begynder for alvor kampen om kronen. Forestillingen er således en klassisk kamp mellem det gode og det onde, om kærlighed, familiebånd, ansvar og skyld. Og det gode sejrede som altid til sidst.

Publiceret 06 May 2012 11:00