Heidi Vestergaard Hansen har fået en god start med sit private fitnesscenter i Tistrup.

Heidi Vestergaard Hansen har fået en god start med sit private fitnesscenter i Tistrup.

Fitness helt uden frygt

Tidligere lægesekretær trodser trenden med fitnesscenter i Tistrup.

Af
Af Lars Guldager Dyhr

En hurtig søgning viser, at Tistrup rummer knap 1.500 indbyggere.
Alligevel valgte Heidi Vestergaard Hansen for knap et år siden at trodse trenden og etablerede et motionscenter i byen. For det er lige præcis de mindre private fitness-foretagender, der i de seneste år har mærket krisen.
Heidi Vestergaard Hansen kendte branchen. Forældrene har tidligere drevet motionscenter i Varde. Men hun lod sig ikke afskrække, selvom faderen havde svært ved at se potentialet.
- Jeg fik lidt skældud , fordi han mente, at det ville koste for mange timer og for mange penge i forhold til, hvad det kunne bære her i byen, lyder det fra Heidi Vestergaard Hansen.
Hun kvittede jobbet som lægesekretær et halvt år efter at TRIM-Tistrup var etableret og kastede sig ud i en branche, hvor der for tiden foregår en indædt konkurrence om kunderne, og hvor priserne bruges som lokkemiddel i kampen.
Hun har valgt dog at gå en anden vej.
- Jeg har valgt ikke at konkurrere på prisen. Jeg vil hellere have en fair pris, som jeg kan forsvare. Her kan de læse avisen gratis, få lavet et træningsprogram uden at betale for det og få fri holdtræning. Det er ikke alle steder, du kan få det, og nogle gange skal du endda betale for at få lov til at gå i bad. Når du skal betale 99 kroner om måneden, hvad kan du så forvente, spørger Heidi Vestergaard Hansen.

En stor investering

Bygningen, hvor TRIM-Tistrup har til huse, er en tidligere fabrik, som det pludselig blev muligt at købe på tvangsauktion. Selvom udgifterne til husleje holdes nede, har det kostet en del at gøre bygningen klar til træning.
- Vi nåede vel op på at bruge to mio. kr. inden vi var færdige, men så er der heller ikke sparet på noget. Jeg havde en indretningsarkitekt på, for det var vigtigt for mig, at der var hyggeligt, varmt og roligt. Vi har eksempelvis hentet fliser hjem fra Italien til omklædningsrummet. Det er nok de færreste steder, hvor folk bliver så imponerede over det rum, konstaterer Heidi Vestergaard Hansen, der hurtigt nåede det antal medlemmer, der var kalkuleret med.
- Der er budgetteret med, at der skal være 250 medlemmer, for at det kan løbe rundt. Det fik vi ret hurtigt. Lige nu har vi ca. 440 aktive, der primært er fra Tistrup og fra Horne, fem kilometer herfra, siger Heidi Vestergaard Hansen. Hun har en medarbejder ansat 30 timer om ugen, en række frivillige samt otte unge, der gør rent.
Dermed har de 150.000 kroner, som hun fik i støtte fra LAG Varde (Den Lokale Aktionsgruppe), været med til at skabe nye arbejdspladser, og de tildelte midler har bestemt hjulpet til i processen.
- Det er jo ikke til at låne penge nogen steder, så det hjælper da på lysten til at prøve noget. Der er meget, du skal sætte dig ind i, men det er bare med at benytte sig af de lokale politikere og folk på kommunen. De kan hjælpe med rigtigt mange ting, siger Heidi Vestergaard Hansen, der kastede sig ud i fitnessbranchen helt uden frygt.

Publiceret 06 May 2012 21:00