Undervisning i Danmarkshistorie på KØS.

Undervisning i Danmarkshistorie på KØS.

KØS fokuserer på undervisning til børn

Køge Kirke danner rammen om særlig udstilling af symboler inspireret af undervisningsforløb om reformationen.

UNDERVISNING:  I foråret har 33 skoleklasser fra Faxe, Køge og Stevns deltaget i et tværfagligt undervisningsforløb, hvor tæt på 1.000 elever er blevet klogere på en af Danmarks mere dramatiske perioder i historien - reformationen.
Samtidig har de med boremaskiner, limpistoler og ståltråd i hånden selv kreeret symboler fra tiden omkring den kirkelige omvæltningen i 1500-tallet. De mange små kunstværker vises i Køge Kirke fra den 8. maj.
Det er elever fra 4., 5. og 6. klasser, der i løbet af marts og april har deltaget i projektet, der har stillet skarpt på den række af begivenheder, der midt i 1500-tallet ændrede kristendommen dramatisk, og hvor Danmark gik fra at være et katolsk land til at blive et protestantisk land.
KØS viser lige nu en udstilling, hvor det er muligt for publikum at gå i dybden med Bjørn Nørgaards skitse til gobelinen om reformationen og lære mere om tiden omkring den kirkelige omvæltning.
Undervisningsforløbet tager derfor udgangspunkt i lige præcis den skitse og den del af Danmarkshistorien og undersøger hans fantastiske billedfortælling fra kirkens omvæltning over kongernes magtspil til borgerkrigen Grevens Fejde.
I samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste og på baggrund af en billedanalyse af reformationen arbejder klasserne med et undervisningsoplæg inden de kommer på besøg på KØS Museum.
Her udvælger eleverne nogle af de symboler, der kendetegner perioden og kreerer derefter figurer der viser hvordan de ser og oplever symboler fra tiden omkring reformationen. Resultatet er kongekroner, kors, våbenskjold og hjerter, der på finurlig vis er snoet i ståltråd og derefter fastsat på en fod.
Værkerne kan opleves i Køge Kirke den 8. maj klokken 11, hvor alle elevværkerne indgår i et fælles udstillingsprojekt. På dagen vil der være en række aktiviteter - blandt andet en til dagen produceret reformations-rap. Man kan beundre figurerne frem til den 15. maj.
Forløbet er blevet til i et samarbejde mellem Folkekirkens Skoletjeneste i Faxe, Stevns og Køge, KØS Billedskole og KØS Skoletjeneste.
Særudstillingen på KØS om Bjørn Nørgaard og reformationen er åben frem til begyndelsen af 2013.
pm

Elevværker på KØS fra Køge kirke.

Elevværker på KØS fra Køge kirke.

Publiceret 06 May 2012 06:30