Arbejdernes Landsbank på Torvet i Køge. (Foto. JCJ).

Arbejdernes Landsbank på Torvet i Køge. (Foto. JCJ).

Tid til forårsrengøring af din økonomi

Arbejdernes Landsbank opfordrer til at lægge vejen forbi banken for at få en snak om privatøkonomien.

ØKONOMI : Hvornår har du sidst givet din økonomi et ordentligt eftersyn? Har du dyr forbrugsgæld, der truer med at opsluge hele dit økonomiske råderum? Eller er dine drømme og ønsker for livet sat på stand by på ubestemt tid, fordi du har mistet det økonomiske overblik over dine muligheder? Så er det måske tid til en forårsrengøring af din økonomi.
Arbejdernes Landsbank i Køge giver gode råd om, hvordan du kan optimere dit økonomiske råderum – og komme indfrielsen af dine drømme et skridt nærmere.
For mange danskere stopper drømmene om f.eks. et nyt hjem, boligforbedringer eller uddannelse brat, når blikket glider ned over posterne i netbank, eller når rudekuverterne dumper ind ad brevsprækken. Ikke nødvendigvis fordi privatøkonomien er i ringe forfatning, men simpelthen fordi man har mistet overblikket.
- Overblik er og bliver det første skridt mod en sund økonomi og dermed i sidste ende mod at realisere de drømme, der koster noget i kroner og øre. Det kan f.eks. være, at det er tid til at få set sine forskellige gældsposter igennem, få samlet forbrugslån eller anden klatgæld og på den måde genvinde overblikket over, hvad der egentlig er at gøre godt med i hverdagen – og til at realisere drømmeprojekterne – nu eller på sigt, siger Jane Skouv Lapain, filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Køge.
Forårssæsonen kan meget passende være tidspunktet, hvor man kaster et frisk blik på familiens budgetter og giver privatøkonomien en kærlig overhaling.
Det kan nemlig i sidste ende give kedelige økonomiske overraskelser i form af forøget gæld og uforudsete udgifter, hvis man ikke jævnligt trimmer sit budget, men derimod lader privatøkonomi og gæld passe sig selv. Derimod kan fornyet overblik måske åbne for økonomiske muligheder, man ikke troede, at man havde. Jane Skouv Lapain anbefaler derfor, at man lægger sin vej en tur forbi banken til en snak om privatøkonomien.
- Når først der er styr på økonomien, kan man begynde at se på, hvordan man kan realisere de drømme og ønsker, man har for livet. I modsætning til, hvad man måske skulle tro, når man dagligt læser eller hører om den finansielle krise, så låner vi faktisk stadig penge ud til alt fra nyt køkken og jordomrejser til bolig og uddannelse, siger Jane Skouv Lapain.
- Der er derfor ingen grund til på forhånd at opgive sine drømmeprojekter, hvis økonomien i bund og grund er god og stabil, man har det fornødne overblik, og man selv og banken kan se, at økonomien kan bære de udgifter, der er forbundet med et lån, siger hun.
mr

Forårsrengøring af økonomien

Jane Skouv Lapain har følgende gode råd til en forårsrengøring af økonomien:
Hvis du har optaget lån, så få lavet den afdragsordning, som passer bedst til dit budget og dine behov. Tal evt. med din bank om mulighederne for at lægge dyr klatgæld om til banklån. Her kan der typisk være mange penge at spare.
Gem regninger og boner, eller lav en liste over dine udgifter og dit forbrug. Så er det nemmere at lægge budget og forudse kommende udgifter. Benyt samtidig lejligheden til at kigge dine aftaler for pension og forsikring igennem, så du sikrer dig, at du f.eks. ikke er dobbeltforsikret.
Har du haft ændringer i løn, renteudgifter eller andet, så sørg for at rette det på din forskudsopgørelse.
Få lagt et individuelt budget for 2012, der tager udgangspunkt i lige præcis dine ønsker og behov. Arbejdernes Landsbank tilbyder f.eks. en gratis og uforpligtende "Værdisamtale", der tager udgangspunkt i lige præcis det, der har værdi for dig.
Har du drømme eller ønsker, der kræver, at du optager et lån, så ser Arbejdernes Landsbank gerne din økonomi og dine muligheder igennem sammen med dig.

Publiceret 06 May 2012 14:00