Surpriiise! Godt 250 mennesker var mødt frem for at hylde Esbjerg dansedronning, Berit Borg.

Surpriiise! Godt 250 mennesker var mødt frem for at hylde Esbjerg dansedronning, Berit Borg.

SE BILLEDERNE:

Surprise party med 250 personer

Godt 250 personer var mødt frem for at hylde og lykønske Esbjergs "Dancing-queen" Berit Borg ved en kæmpe surprise fest på Tobakken.

Af
Rune Weitling

Det er langt fra enhver forundt at blive overrasket af godt 250 personer på sin 60 års fødselsdag.
Den ære tilfaldt dog Esbjergs dansedronning Berit Borg i torsdags, hvor hun blev hyldet for sine fortræffeligheder, energi og ikke mindst sympatiske væsen. Bag det hele stod frisør Rikke Hundebøl Christiansen, der selv har danset ved Berit Borg i mange år.
- Jeg har nu danset hos hende i 16 år og er blevet meget gode venner med hende og hendes mand (Povl Elkjær, red). Den største gave man kan give Berit er anerkendelse og respekt for hendes arbejde, og det er det, vi gerne vil i dag. For er der nogle, som fortjener det, så er det Berit, fortæller Rikke Hundebøl Christiansen, der i sin tale slog fast, at hun elsker sin "Danse-mor".
Under festlighederne var der blandt andet mad fra Made in Spain, vin fra Vinoble og oppyntning fra blomsterforretningen Tendens.
På scenen holdt både Mads Stendorf, Kultur & Udviklingschef i Esbjerg Kommune, en humoristisk tale, mens børnene - heriblandt Bettina, der var hjemvendt fra USA i dagens anledning - også leverede en flot tale til den danseglade dame.
Berit Borg selv havde regnet med, at hun og gemalen skulle en tur ud at spise, og derfor var overraskelsen da også stor, da turen i stedet gik til Tobakken. Og den blev bestemt ikke mindre, da dørene gik op. Og så kunne Berit Borg ikke holde tårerne tilbage. Til gengæld havde hun for en gang skyld svært ved at finde ord. Ganske forståeligt, så derfor lader vi Rikke Hundebøl få det sidste ord:
- Jeg er dybt taknemlig for, at alle har bakket mig op i det her projekt, men det er også min overbevisning, at Berit er den bedste og sejeste kulturperson, som Esbjerg har, lød det flot.

Surpriiise! Godt 250 mennesker var mødt frem for at hylde Esbjerg dansedronning, Berit Borg.

Surpriiise! Godt 250 mennesker var mødt frem for at hylde Esbjerg dansedronning, Berit Borg.

Rundt om Berit Borg

-Hun er typen som gladeligt deler ud af sine danseshows til events i byen. Det være sig idrætsnat, kulturnat, kulturprisuddeling, dansens dag og lignende.
- Hun har over 300 elever på hendes danseskoler, som hun selv hvert år syer kostumer til.
- Hun underviser på VGE, Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.
- Hun er instruktør og koreograf på Varde Revyen.
- Hun har i 23 år været koreograf på Varde Sommerspil.
- Hun har undervist på det Danske Musical Akademi i Fredericia.
- Hun har lavet koreografi for Den Ny Opera i Esbjerg.
- Hun har opstartet EFB's cheerlearders.
- Hun lavede åbningsceremonien til De Olympiske Lege, Ungdom OL i 1999.
- Hun har koreograferet over 60 professionelle forestillinger.

Publiceret 07 May 2012 15:00