Mads Lund og Hans Henrik Flinker er mere end almindelige dygtige mekanikere

Mads Lund og Hans Henrik Flinker er mere end almindelige dygtige mekanikere

Flinkers drenge har hænderne skruet helt rigtigt på

Hos Flinkers Auto i Jelling sendte man for nylig to lærlinge til svendeprøve. Og de to, Mads Lund og Hans Henrik Flinker, kom tilbage fra prøven med topkarakterer

Af
Jørgen Flindt

Det hele startede vel dengang knallerten blev købt og de to unge fyre fik smag for det der med at skrue og pille ved mekanikken.
Og skrue og pille ved en motor - det kan de. 22-årige Mads Lund og 21-årige Hans-Henrik Flinker har nu bevis på, at de er mere end ret gode mekanikere. Med henholdsvis et 10-tal og et 12-tal ved svendeprøven er de blandt de få i landet, der ender med så gode karakterer.
De ved også, hvorfor det gik så godt.
- Vi får lov til at prøve alt her, og det er langt fra tilfældet for vores skolekammerater. Det ansvar og de opgaver vi får er da medvirkende til, at vi har gode forudsætninger for at klare det godt. Vi går bare meget op i at rode med biler, så det ligger vel naturligt for os, siger de to unge mænd.

Lå ikke i kortene

Stedet er Flinkers Auto-Center i Jelling, og indehaver Kurt Flinker er selvfølgelig stolt af sine lærlinge, der om en måned er svende. De er dygtige, og jeg er enig i, at det betyder noget, at de her får lov til at være mekanikere. Vi reparerer og servicerer alle typer biler, og de får lov til at prøve alt af. Alle biler er forskellige, og dermed også arbejdsopgaverne.
Kurt Flinker er far til Hans-Henrik, og at sønnen skulle blive mekaniker lå ikke lige i kortene.
- Næ, jeg har aldrig interesseret mig vildt meget for biler og mekanik og den slags. Først da jeg fik min knallert, var jeg solgt, siger Hans-Henrik.
Det var sammen med de andre knallertgutter, han lærte Mads at kende. Det endte med, at de ikke kun rodede med knallerter, men kom i lære hos Flinkers Auto-Center.
Og det har de ikke fortrudt. Hænderne er skruet rigtigt på, og stemningen på værkstedet er altid god, hvilket topkaraktererne da også beviser. Og snart er læretiden endegyldig overstået.
- Jeg har fået lov at blive her. Det er jeg rigtig glad for. Så må vi se hvad fremtiden bringer, måske vil jeg videreuddanne mig, siger Mads.
Hans-Henrik er også tilbudt job hos Flnkers Auto.
- Men jeg skal ind til ingeniørtropperne i Skive, og derefter venter sergentskolen i Sønderborg. Gennem fem-seks år har tanken om at komme til militæret trukket i mig, så nu skal det være, siger han.
Flinkers Auto-Center er at finde på Svinget 2 i Jelling.

Publiceret 15 May 2012 06:00