Borgmester Aase Nyegaard glæder sig over den store opbakning til 2017-projektet fra erhvervslivet.

Borgmester Aase Nyegaard glæder sig over den store opbakning til 2017-projektet fra erhvervslivet.

Erhvervsliv støtter 2017 med 2 mio. kroner

18 virksomheder i Sønderborg Kommune har tilsammen investeret 1 mio. kr. i Sønderborgs ansøgning om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og det får nu Danfoss til at supplere med yderligere 1 mio. kr., således at den samlede private investering i selve ansøgnings-arbejdet er på to mio. kr.
- I januar stillede vi i udsigt, at vi ville matche investeringerne, som kulturhovedstadsprojektet får hjem fra det øvrige erhvervsliv i Sønderborg-området i forholdet 1:1, dog maksimalt 1 mio. kr., og det glæder mig, at vi nu beviser, at erhvervslivet ikke kun kan se fordelene ved kandidaturen men også vil investere i, at det skal lykkes, siger Peter M. Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond.
De private investorer i kulturhovedstadsprojektet er inviteret til en orientering om det videre arbejde på fredag den 8. juni i 2017-Cafeen på gågaden i Sønderborg.
- Kommunen vil gerne kvittere og sige tak for det gode samarbejde, der er skabt omkring ansøgningen. For én af juryens forudsætninger for at kunne pege på Sønderborg den 24. august var netop, at erhvervslivet økonomisk ville involvere sig, fortæller borgmester Aase Nyegaard.
De 19 erhvervs-investorer bag ansøgningen er: Bitten og Mads Clausens Fond, Hotel Scandic, Hotel Benniksgaard, Hotel Garni, Hotel Comwell, Hotel Nørherredhus, Nordals Idrætscenter, TAKS turistaktørerne, Servodan, Sydbank, Broager Sparekasse, Telebilling, Soya Concepts, LM Signs, Casanta, SportMaster, Syddesign, Produktionshøjskolen og Borne A/S – VW Sønderborg.

Publiceret 01 June 2012 11:30