Festlige weekender i Køge de næste par uger…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Det er helt fantastisk som Køge by kommer til at summe af liv i de kommende uger, hvor alle sejl er sat til for at skabe den ene "fest" ovenpå den anden?.
Da de fleste (mere end 90%) jo modtager Lørdags-Avisen allerede fredag eftermiddag/aften kan jeg vist roligt starte med at nævne fredag aftens omfattende program.
For det første har butikkerne åbent til kl. 22.00, og mange af dem kører "moms-fri" aften. Der er jazz-orkestre flere steder rundt i byen, der er lirekassemand og mange andre former for musikalsk underholdning, og i Jernbanegade går man "helt amok", og har lavet gaden om til en helt "Texas-by".
Lørdag kommer der liv i gaderne allerede fra tidlig morgenstund. Næsten 6.000 piger (det er tilladt at kalde dem "tøser" i denne sammenhæng) har trænet op til Køge Cykel Rings Venners store succes: "Tøserunden". Alt afhængig af vejret hopper et sted mellem 5.500 og 6.000 tøser op på deres cykler, og så går det ellers deruda – 112 km venter forude – mens mændene går rundt og hygger sig i byen?
Der bliver både tid til "en lille en", og så kunne det måske være en god idé at overaske "lillemor" med en lille gave fra en af byens butikker, når hun vender retur til Køge havn(det lønner sig måske i den sidste ende – læs til sidst).
Ca. 60 af tøserne har været igennem et omfattende træningsprogram, sammen med en af løbets hovedsponsorer Spar Nord, og de mødes efterfølgende til fællesspisning, sammen med andre, der har været inde over træningsprogrammet, så i alt 125 personer samles til spisningen. Det er en sjov ting, at en sponsor på den facon går aktivt ind i arrangementet, og jeg ved, at flere af pigerne fra Spar Nord selv deltager i "Tøserunden".
Spar Nord er også med på banen, når verdensmesteren Mikkel Kessler går i ringen ved KØS i Nørregade. Sammen med Bogart og Wagner er Spar Nord sponsor for Mikkel Kesslers fremmøde i Køge. Selvfølgelig bokser Mikkel Kessler ikke rigtigt, men han går dog i ringen og "tjatter" med unge talenter fra den nystartede bokseklub BOKS 12, og det bliver til autografskrivning både ved KØS og på Spar Nords stand på havnen.
Der er underholdning overalt i byen, og det samme gør sig gældende om søndagen, hvor hovednavnet bliver "Monrad & Rislund". Helt tilbage i 1991 – ved Lørdags-Avisens 10 års jubilæum – havde vi fornøjelsen af at præsentere "Monrad & Rislund" i en fyldt Oluf Jensens Gaard – og nu vender de tilbage for fulde kraft!

3. største jazzfestival

Næste fredag-lørdag-søndag får Køge en helt ny event, som passer fantastisk til hele byens miljø. Det er Jakob Baggesen, der står bag "Modern Jazz Days 2012 i Køge" – og det er et helt fantastisk program han og de øvrige folk bag jazzfestivalen kan præsentere. Allerede fra start har programmets omfang placeret "Modern Jazz Days" som landets tredjestørste jazzfestival, og det fantastiske er, at man vil kunne opleve de yngste bands stå skulder ved skulder med de etablerede navne.
Der er en suveræn stemning omkring jazz – og jazzfolk i det hele taget. Her er der ikke forskel på "høj" og "lav" – alle er i samme båd – de optræder på de samme scener og får den samme behandling.
Det er der mange andre, der kan lære en masse af indenfor andre musikgenrer, men lad nu det ligge?
Jeg glæder mig helt vildt til de 3 dage med jazz – og så glæder jeg mig helt vildt til på tirsdag, hvor det er Grundlovsdag – og Fars Dag?!

- rigtig go' weekend!

Publiceret 01 June 2012 10:30