Thomas Banke, Birthe Bøgh og Flemming Larsen.

Thomas Banke, Birthe Bøgh og Flemming Larsen.

Frivillige til kongelig kaffe

To af Fredericias ildsjæle sendes til haveselskab hos regentparret

Af
Peter Friis Autzen

Det frivillige engagement er en hyldest værd. Det mener regentparret, der via Hofmarskallatet har bedt landets kommuner sende frivillige ildsjæle til et særligt haveselskab, regentparret afholder på Fredensborg Slot den 19. juni.
I Fredericia blev Birthe Bøgh og Flemming Larsen valgt ud. Og de tog formelt imod invitationen, da borgmester Thomas Banke overrakte en buket blomster som symbol på kommunens anerkendelse af det frivillige arbejdes værdi.
- De frivillige og det frivillige arbejde kan ikke undværes. De gør en forskel, som vi - både mennesker og samfund - har brug for. Vi danskere er ikke gode nok til at sige tak til de mange frivillige. Det skal vi blive bedre til. Og vi i kommunen kan også lære noget af den oprigtighed, de frivillige har i deres arbejde, sagde borgmesteren blandt andet.

Har knap tid

Birthe Bøgh er gruppeleder ved KFUM-spejderne i Erritsø og står dermed i spidsen for utallige aktiviteter, der udfordrer og udvikler de involverede børn og voksne. Og hun har travlt.
- For at være helt ærlig, er jeg ikke rigtig til den her slags arrangementer. Og min første tanke var da også, om jeg overhovedet havde tid til at bruge en dag på haveselskab på Fredensborg Slot. Men selvfølgelig tager jeg af sted, siger hun.
Flemming Larsen er blandt andet formand for Seniorrådet, og han står også for Pensionistavisen.
- Jeg er da glad og lidt stolt over sådan en invitation. Men jeg tager det ikke som en personlig ære. Tværtimod er det her en anerkendelse af alle de frivillige og det arbejde, de lægger på det her område, siger han.
Flemming Larsen og Birthe Bøgh er enige om, at det væsentligste budskab at sende er, at vilkårene for frivilligt arbejde ikke må forringes. Heller ikke med ligegyldig bureaukrati og besværlige krav. Den holdning er borgmester Thomas Banke enig i.- Det her handler ikke om mig, men om alle de frivillige.
Flemming Larsen
Frivillig

Publiceret 01 June 2012 08:00