I dag klokken 14.30 begynder det første optog. Det udgår fra Haderslev Rådhus.

I dag klokken 14.30 begynder det første optog. Det udgår fra Haderslev Rådhus.

I år er der hele to optog

I år bliver Hertug Hans Festivalen ekstra festlig. To gange er der optog gennem byen

Af
Af Peter Rasmussen

Én af de mest spektakulære elementer i Hertug Hans Festivalen er uden tvivl det store optog, som langsomt – og under fedt, gøgl og musikledsagelse – begiver sig gennem gaderne i byens centrum. Det er noget, som hvert år trækker tusindvis af tilskuere til.
I år bliver der særlig gode muligheder for at opleve dette farverige og festlige skue. Der er nemlig i år hele to optog.
Dels er der det gammelkendte optog, der på en måde indleder festen. Dette optog finder sted i dag, fredag og udgår fra rådhuset klokken 14.30. Det forventes at optoget har bevæget sig op gennem gågaden, hen over Torvet og ned gennem Nørregade, således at det ankommer ved Nordeas bygning kort før klokken 15.30. På den måde kan deltagerne være med når Haderslevs næste æreshertug kåres netop klokken 15.30.
Det nye optog finder sted lørdag og dette har en rute, som er en anelse kortere end fredagens. Men også dette optog udgør fra rådhuset, hvilket sker klokken 12.00. Afgangstidspunktet betyder, at også de, der er mødt frem til afstraffelse på Torvet klokken 11.00 kan nå at opleve optoget.

 


Publiceret 01 June 2012 08:04