En god legekammerat og en kærlig værtsfamilie er nok til, at børnene fra Sydslesvig får en god ferie.
Foto: MostPhotos

En god legekammerat og en kærlig værtsfamilie er nok til, at børnene fra Sydslesvig får en god ferie. Foto: MostPhotos

Lad ferieoplevelsen komme til dig

Sydslesvigske Børns Ferierejser søger familier i Kolding-området

Hvis du ikke helt ved, hvor sommerferien skal gå hen i år, kunne du overveje at lade sommerferien komme til dig i form af et feriebarn fra Sydslesvig.
Ifølge Elke Pringal fra Almind, der er konsulent for Sydslesvigske Børns Ferierejser i Kolding-området, kommer der hver sommer cirka 450 sydslesvigske feriebørn til Danmark, og har man lyst til at møde et af dem, kan man kontakte Grænseforeningen på telefon 21 72 13 35 eller tilmelde sig på www.feriebarn.dk.
Det koster ikke andet end kost og logi at have et feriebarn boende, og så selvfølgelig de omkostninger der er forbundet med at have et ekstra barn, hvis man vil på udflugter. Der er imidlertid ingen krav til oplevelserne under opholdet. En tur til stranden eller i skoven, en god legekammerat og en rar værtsfamilie er nok til at gøre det til en god ferie, påpeger Elke Pringal.
Børnene, der er mellem 7 og 15 år, rejser i samlet flok, og togrejsen er sponsoreret af DSB. Opholdet er enten to eller fire uger. Børnene kommer til Danmark 30. juni eller 14. juli og skal hjem igen 14. juli og 28. juli. Værstfamilien bestemmer, om ferien skal vare to eller fire uger, og man har mulighed for at ønske både køn og alder på feriebarnet.
Børnene taler både dansk og tysk og kommer i det hele taget fra en blandingskultur med lige dele dansk og tysk, hvilket er med til at give værtsfamilierne og ikke mindst børnene i værstfamilierne en international oplevelse, fortæller Elke Pringal. Formålet med feriebørnsordningen er at styrke de sydslesvigske børns kendskab til det danske sprog og den danske kultur. Ordningen har eksisteret siden 1919.

Publiceret 01 June 2012 09:00