Socialudvalgsformand Hanne Lumby tog den store talerstol i brug ved rejsegildet.

Socialudvalgsformand Hanne Lumby tog den store talerstol i brug ved rejsegildet.

Rejsegilde på nyt botilbud

Går alt efter planen er huset klar til indflytning i foråret 2013

Af
Lars Saugbjerg

Taler, høje klapsalver, en flot krans og masser af pølser - som traditionen jo byder. Onsdag var der rejsegilde på det nye botilbud for 40 udviklingshæmmede på Thygesminde Allé i Fredericia.
- Tak til alle håndværkere og alle andre involverede - ingeniører, arkitekter osv., lød det fra socialudvalgsformand Hanne Lumby, da hun tog "den store talerstol" i brug på første sal.
40 flotte lejligheder og skønne fællesrum. Bygningen er indrettet, så den opfylder de udviklingshæmmede behov - så de bliver så selvhjulpne som muligt.
Huset bliver fyldt med lys og farver, og kommer til at fremstå som en åben bygning med meget glas, som gør, at de udviklingshæmmede næsten altid vil kunne se personalet og derved føle sig trygge.
- Synligheden giver tryghed, og giver samtidig beboerne en fornemmelse af, at de altid er en del af fællesskabet. Det er et meget spændende byggeri, lød det fra Hanne Lumby.
Også udenomsarealerne bliver indrettet efter alle kunstens regler - med blandt andet boldbane, gårdhaver, bålplads og mooncarbane.
Den nye botilbud er nabo til Kobbelgården, der huser unge autister. Det betyder, at der vil være mulighed for at udvikle et stærkt pædagogisk miljø, hvor man kan trække på en lang række kompetencer.
Hvis alt går efter planen, er huset klar til indflytning omkring marts/april 2013.

- For Fredericia Kommune er det magtpåliggende, at alle har et godt sted at bo.
Hanne Lumby
Socialudvalgsformand

Selvfølgelig blev der serveret pølser ved rejsegildet.

Selvfølgelig blev der serveret pølser ved rejsegildet.

Publiceret 01 June 2012 08:00