(Colourbox).

(Colourbox).

Så er der frit lejde for strømtyve

KØGE: Rundt omkring på Køge kommunes mange institutioner gemmer strømtyvene sig.
I et klasselokale står et gammelt køleskab tændt for at afkøle fire madpakker om ugen, og i en børnehave står tørreskabet altid standby, og venter på en regnvejrsdag, hvor ungernes tøj er blevet plasket til. Den slags elektriske apparater, der bruger en masse strøm uden at vi tænker over det, vil kommunen gerne have fat i.
Derfor melder kommunen nu frit lejde for strømtyve, så de gamle apparater kan blive skriftet ud med nye energibesparende modeller. Serviceledere på institutionerne skal i gang med at se efter i krogene, om der gemmer sig en strømtyv eller to hos dem.

Unge mennesker på strømtyvejagt

Men strømtyve er jo ikke noget, der kun findes på kommunale institutioner. Derfor er der også iværksat en opmærksomhedskampagne, som retter sig til skolernes ældste klasser, så eleverne kan tjekke, om der er nogle snyltere hjemme hos dem selv.
- Opmærksomhedskampgane er blevet udarbejdet af Design- og kommunikationslinjen på Klemmenstrupgård. Eleverne herfra har lavet en ørehængende rap og en flot inspirerende musikvideo. Desuden har de lavet et logo for kampagnen, der minder om, at strømtyvejagt kunne være en sag for James Bond. Både musikvideo og logo kan ses på hjemmesiden www.fritlejde.nu, fortæller Anne Kollerup fra Det Grønne Hus i Vestergade 3 i Køge.
Her kan elever fra skolerne også selv uploade deres kommentar – en sang eller et digt, der handler om hvordan vi skal fange strømtyve og hvad vi kan gøre for at begrænse klimaforandringerne.
Dem der laver den mest populære videokommentar vinder en kanotur på Køge å med vennerne.
pm

Publiceret 01 June 2012 12:00