Jerne Kro har alle dage været et populært spisested i Esbjerg.

Jerne Kro har alle dage været et populært spisested i Esbjerg.

Så godt som i gamle dage

Der er travlhed på Jerne Kro, hvor man blandt andet kan nyde en solid wienerschnitzel. Også uden slipseknuden stramt bundet.

Her i byen er den næsten mere kendt under navnet "Gravens Rand".
Men Jerne Kro, der har serviceret sultne esbjergensere og andet godtfolk siden 1889, er nu meget mere end blot kroen, der ligger lige ved Jerne Kirke.
Det er nemlig ikke mindre end helt igennem gedigen krostemning, man finder hos det hyggelige spisested, der blandt andet byder på wienerschnitzler, som vor mor burde have lavet dem.
- Ja, de er ganske populære, fortæller indehaver Lene Ahrends, der, sammen med sin mand John, har drevet kroen de sidste otte år.
Og de har nok at lave sammen med det fem mand store personale, hvor kun eleven er skiftet ud de sidste otte år.
- Vi har åbent hver dag hele sommeren, så det bliver ikke til meget ferie, men sådan er det. Nu er vi ved at være færdige med konfirmationerne, og så ser vi frem til de mange, kommende bryllupper, lyder det fra Lene Ahrends, der også kan fortælle, at selv om der naturligvis serveres god og solid dansk mad, så kan kokkene også overraske med dagens ret indimellem:
- Så er der måske chilli con carne eller en speciel steak med tilbehør. Man er altid velkommen til lige at kigge ind og se, hvad vi har på menuen. Og som de fleste ved, så behøver man altså ikke stram slipseknude hos os, griner Lene Ahrends.

Publiceret 01 June 2012 11:30