Arkivfoto.

Arkivfoto.

Store Cykeldag i Ishøj og Greve

Af
Jesper Lundh

Ishøj og Greve kommuner afholder sammen Store Cykeldag søndag den 10. juni. Arrangementet er en del af den tværkommunale kulturweekend ”Køge Bugt på Banen”, som også byder på en kystvandring til fods.
Borgmestrene i de to kommuner sætter i fællesskab Store Cykeldag i gang fra Ishøj Station kl. 9.30. Så cykler man i fælles trop til Arken, hvor man kan vælge at følge en tur mod nordøst langs Køge Bugt Strandpark til Bredekærgård i Ishøj eller en tur sydpå langs standen via Hejren i Hundige Havn og til Greve Rådhus.
Har man lyst til at opleve kyststrækningen til fods og høre om kyst og natur, kan man møde op til start ved Arken kl. 10.
Endelig starter en heldagstur på cykel kl. 9 fra Greve Borgerhus på Lillevangsvej langs kysten gennem blandt andet Amager Naturpark.
”Jeg glæder mig altid over at kunne cykle eller gå i den smukke natur og som her nyde det i fællesskab med andre. Jeg sætter selv stor pris på området og håber, at mange bliver inspireret til at tage med og få en god oplevelse med hjem – med masser af frisk luft og godt humør”, siger borgmester Ole Bjørstorp, Ishøj Kommune.
”Turene er arrangeret i samarbejde med lokale foreninger, der har et rigtig godt kendskab til området. Og det giver god mening at sætte fokus på den unikke kyststrækning langs Køge Bugt, som vi har til fælles. Det er derfor en stor fornøjelse at være med til at bakke op om arrangementet”, siger borgmester Hans Barlach, Greve Kommune.
Store Cykeldag blev søsat i 2005 i anledning af Cyklistforbundets 100 års jubilæum. Formålet med Store Cykeldag er at få flere danskere til at cykle. I år er der skabt ruter langs Køge Bugt, og kan være med til at inspirere danskerne, til at tage en cykeltur i den flotte natur der er langs ruten.
Læs mere om Store Cykeldag på www.greve.dk/kulturkalender eller www.ishoj.dk

Publiceret 01 June 2012 15:26