Teater, opera og koncert sikret af underskudsgaranti

Forestillingen "Esbjerg - Danmarks Chicago", operaarrangementet "Madam Butterfly" og en koncert med Gitte Hænning er nu sikret af underskudsgaranti

Kultur & Fritidsudvalget har netop indstillet, at tre kulturelle arrangementer får stillet underskudsgaranti.
- Vi har givet tilsagn om underskudsgaranti, fordi der er tale om nogle forskelligartede kulturelle arrangementer, der med hver deres kunstneriske udtryk byder på store og inspirerende oplevelser, fortæller Knud Jager Andersen, der er formand for Kultur & Fritidsudvalget.
Esbjergspillene har gennem mange år dramatiseret Esbjergs spændende historie med forskellige temaer, og her i 2012 har Esbjergspillene ansøgt om underskudsgaranti til forestillingen "Esbjerg - Danmarks Chicago", der fokuserer på byens vækst og de perioder, hvor der var særligt fokus på den amerikanske forbindelse. Byhistorisk Arkiv og Esbjerg Museum har bistået med research. Egnsspillet skal opføres i Kartoffelpakhuset i uge 41, hvor der vil være over 100 mennesker på scenen fra 5-75 år. Esbjergspillene får bevilget en underskudsgaranti på 60.000 kroner.
Musik & Kulturforeningen Quedens har ansøgt om underskudsgaranti til en kammerversion af Puccinis opera Madam Butterfly den 3. og 4. juli 2012 i Ribe Katedralskoles nye sal. Med dette arrangement er det en række af dansk operas største stemmer og musikere der kommer til Ribe. Opførelsen af operaen bevilges en underskudsgaranti på 50.000 kroner.
Musik & Kulturforeningen Quedens har også ansøgt om underskudsgaranti til afviklingen af en koncert med Gitte Hænning den 27. juli 2012. Gitte Hænning har takket ja til at give koncert i Ribe i forbindelse med, at sangerinden flytter hjem til Danmark. Koncerten afvikles under Ribe Jazzfestival. Der bevilges en underskudsgaranti på 20.000 kroner. til koncerten.

Publiceret 01 June 2012 13:15