Byrådspolitiker og regionsrådsmedlem Bent Jørgensen (V)står her til højre sammen med formand for Miljø, Energi og udviklingsudvalget i Region Sjælland Peter Jacobsen (DF).

Byrådspolitiker og regionsrådsmedlem Bent Jørgensen (V)står her til højre sammen med formand for Miljø, Energi og udviklingsudvalget i Region Sjælland Peter Jacobsen (DF).

Bent Jørgensen:

Vi presser hovedstaden

Region Hovedstaden bliver sandsynligvis tvunget til at grave mere grus selv i fremtiden, mener byrådspolitiker og medlem af regionsrådet Bent Jørgensen (v): - Nu har vi set virkeligheden, og så skal vi have lettet presset på Roskilde. Efter turen regionen rundt er medlemmerne af Sjællands Regionsråd nu enige om, at de ikke vil være med til at planlægge grusgravningen hele 24 år frem, som de i første omgang troede var nødvendigt. Faktisk kan de nøjes med at planlægge 12 år frem i tiden, hvilket betyder, at de kan udpege færre grusgravningsområder. De sjællandske politikere vil endvidere have Region Hovedstaden til at undersøge egen undergrund, hvilket sandsynligvis også betyder, at de kan grave mere hos sig selv, i stedet for blot at pege på resten af Sjælland som grave-område.

Ministermøde til efterår

Region Sjælland og Hovedstaden skal sammen til møde med miljøminister Ida Auken efter sommerferien. Her vil Bent Jørgensen og de øvrige lokale politikere arbejde for, at byudviklingsområder som for eksempel Viby og Jyllinge bliver holdt frit for grusgrave. Hvordan det ser ud med det naturskønne område ved Ledreborg Allé er ikke klart. - Her må vi bruge andre argumenter som kulturlandskab og -arv, siger Venstre-manden. Den endelige vedtagelse af planerne sker sandsynligvis omkring november i år.

null

Publiceret 01 June 2012 11:00