Rådhusarkaden i Køge. (Foto: JCJ).

Rådhusarkaden i Køge. (Foto: JCJ).

Udstilling og dialog om nyt kulturhus

Den åbne idékonkurrence om et nyt kulturhus er afsluttet. Fra den 21. juni kan de 16 forslag ses i Rådhusarkaden, hvor Kulturudvalget inviterer til udstillingsåbning og dialogarrangement.

KØGE: 16 forslag er det blevet til i den åbne idékonkurrence, som skal lede frem til et nyt kulturhus i Køge. En udstilling af forslagene i Rådhusarkaden vil danne ramme om et dialogarrangement for borgere, brugere og politikere den 21. juni.
– Dommerkomiteen ser først forslagene samme dag, som de skal udstilles og diskuteres med borgerne, så det bliver en helt åben dialog. Vi håber, at rigtig mange borgere vil kigge forbi, så vi kan have flest muligt ideer og synspunkter med i det videre arbejde, siger Erik Swiatek, formand for Kulturudvalget i Køge Kommune.
Forslagene leverer ikke bud på, hvordan det endelige byggeri kan se ud. I første omgang skal de give svar på, hvilke funktioner og oplevelser det nye kulturhus skal byde på.

Kulturel grundplan

Først under en kommende indbudt projektkonkurrence vil der blive efterspurgt fysiske løsninger på de kulturelle behov.
– Vi er startet med at stille spørgsmålet om, hvad et nyt kulturhus skal kunne. Hvordan kan en 'kulturel grundplan' se ud, hvad skal Køge Kommunes borgere kunne opleve? Og først i anden omgang skal vi se på den fysiske grundplan og de fysiske rammer, fortsætter Erik Swiatek.
På den måde skal den åbne idékonkurrences forslag danne grundlag for opgaven i den efterfølgende projektkonkurrence. Køge Kommune venter at kunne udskrive projektkonkurrencen i begyndelsen af efteråret 2012.
Planen er, at dommerkomiteen med borgmester Marie Stærke i spidsen skal afslutte bedømmelsen den 27. juni, så resultatet af konkurrencen vil foreligge allerede inden sommerferien. De vindende navne og de indkøbte ideer fra konkurrencen offentliggøres samme dag.
– Det betyder ikke, at dialogen slutter her. Hen over sommeren vil der være mulighed for at skrive ideer og kommentarer ned og selv hænge dem op i udstillingen. Samtidig er dette kun første skridt i udviklingen, og vi vil på samme måde tage borgerne og de fremtidige brugere med på råd, når vi skal se på forslag fra projektkonkurrencen, slutter Erik Swiatek.
Udstillingen i Rådhusarkaden vil fortsætte hen over sommeren og forventes at slutte den 13. august, hvor også dommerbetænkningen fra konkurrencen offentliggøres.
Har man forslag, ideer eller kommentarer kan de desuden mailes til nytkulturhus@koege.dk.
pm

null

Publiceret 16 June 2012 12:00