Cirkus Krone kommer nok engang til Haderslev, og så er der garanti for gys, sjov og ballade i manegen.

Cirkus Krone kommer nok engang til Haderslev, og så er der garanti for gys, sjov og ballade i manegen.

Krone kommer til byen

Der er garanti for høj komik og masser af gys i trapezen når Cirkus Krone kommer til Haderslev

Af
Peter Rasmussen

Cirkus Krone vil ikke svigte de mange trofaste fans i Haderslev, så igen i år bliver der cirkus i Damparken, og igen år står Cirkus Krone selv for forestillingerne.
”Abel spendabel - nu med sabel og snabel” lyder det fra cirkusdirektør og sprechstal-meister Irene Thierry, da hun præsenterer holdet bag Cirkus Krones 27. sæson på de jyske og fynske landeveje. Og det nye turneprogram for perioden 15. april – 22. september afslører en skøn blanding af gys og komik tilsat netop sabel og snabel.
I programmet for 2012 er der fokus på trapezen. At Irene Thierry har et særligt godt øje for, hvad der gør sig i en trapez, understreges af at hun som ung selv gjorde karriere i trapezen i Cirkus Krone.
– Nok beholder jeg selv begge ben på jorden i dag, og nok er jeg fra og med indeværende sæson berettiget til de såkaldte 65-billetter, men det er fortsat salget af gode cirkusbilletter til glade børn og voksne, der får blodet til at rulle.
I trapezen ses den berømte rumænske Duo Soprano i halsbrækkende komik, kravlende på - og krøllet sammen i – hinanden. Forinden har de foldet charmen, selvtilliden og det lækre hår ud i akrobatiske genvordigheder på manegegulvet. Publikum vil ligeledes opleve balance på et i bogstaveligste forstand gysende højt niveau, når franske Natacha Kostareva svæver i trapezen med sabel mellem tænderne. Også hendes balancekunster på stige fremkalder et godt gys, som modsvares af poesien i hendes klassiske jonglørnummer i sigøjnerstil.

Glade gensyn

Cirkus byder også på glad gensyn med ungarerne ”Miss Kathy” - der gir den gas som jonglerende cat-woman - og ”Mr. Golfy”, som i år må slås med to terrier, som begge mener at vide mere end ham, når det gælder kunsten at spille golf.
Tro mod traditionen og ikke mindst børnene kaster Danmarks bedste børneklovn, Alando, alias den ene halvdel af direktionsparret, Jan Allan Hansen, sig ud i kampen med sine provokerende ponyer og siden tillige også kampen med en intelligent elefant, som ikke gider lægge ører til hvad som helst fra hans side.
Det gør til gengæld Irene Thierry. Sammen præsterer de et trylleshow, hvor magi og komik går hånd i hånd. Men her får hun det sidste ord.

Publiceret 18 June 2012 08:00