Frem til den 18. august er livredderne på Østerstrand tilstede hver dag mellem kl. 11 og 19.

Frem til den 18. august er livredderne på Østerstrand tilstede hver dag mellem kl. 11 og 19.

Livreddere klar på Østerstrand

Sommer eller ej - den 25. juni begynder badesæsonen for TrygFondens kystlivreddere

Mandag den 25. juni kl. 11.00 åbner livreddertårnet på Østerstrand i Fredericia. I otte uger vil livredderne holde et vågent øje med badegæsterne, og stå klar til at gribe ind i livstruende situationer - og i det hele taget give råd og vejledning om badesikkerhed.
Igen i år uddeler livredderne gratis malebøger, som kan underholde børnene mellem turene i vandet og give forældre og børn en oplagt mulighed for at tale om badesikkerhed.
Livredderne gennemførte sidste år 26.763 indsatser i hele landet, hvoraf de 27 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare.
Ifølge TrygFondens Nationale Druknestatistik sker hver femte badeulykke i Danmark for børn og unge under 18 år. Erik Bech, TrygFonden Kystlivredning understreger vigtigheden af altid at holde øje med børnene og aldrig at bade alene.
- Det kan ikke siges ofte nok, men forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden. Faktisk gælder det samme gode råd også for alle andre aldersgrupper. Man skal aldrig bade alene, for man kan pludselig komme i problemer pga. strømforhold eller et ildebefindende, og så er der ingen til at træde til med hjælp, siger kystlivredningschef Erik Bech.
TrygFonden Kystlivredning er et non-kommercielt samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion.

Publiceret 18 June 2012 08:00