Formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg Martin Hillerup (Å).

Formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg Martin Hillerup (Å).

Lokalplan for Netto i Dalby er ugyldig

FAXE: Natur- og Miljøklagenævnet har torsdag den 14. juni valgt at ophæve Faxe Kommunes kommuneplantillæg 3 og lokalplan 1100-52. Lokalplanen er dermed ugyldig.
Det betyder, at der ikke kan opføres en Netto ved Vordingborgvej i Dalby, sådan som lokalplanen ellers lægger op til.
- Vi er overraskede over Natur- og Miljøklagenævnets beslutning, men det er en klar afgørelse, som vi selvfølgelig fuldt og helt anerkender, fastslår Martin Hillerup, der er formand for Faxe Kommunes Erhvervs- og Kulturudvalg.
- Det har hidtil været sådan, at der kunne etableres dagligvarebutikker uden for en bymidte, hvis blot de lå mindst 500 meter væk. I Dalby ville den nye Netto komme til at ligge 650 meter væk. Vi har derfor ikke været i tvivl om, at vores lokalplan lå inden for rammerne af de gældende regler, forklarer Martin Hillerup.
Som nævnt anerkender Faxe Kommune fuldt og helt nævnets afgørelse.
- Nævnet har vurderet, at en by på Dalbys størrelse ikke kan rumme en butik uden for byens centrum. De har dermed valgt at stramme den tidligere retspraksis og det må vi tage til efterretning. Vi må nu se om afgørelsen kan have konsekvenser for vores planarbejde andre steder i kommunen, slutter Martin Hillerup.
Sagen vil blive behandlet i Erhvervs- og Kulturudvalget snarest muligt.
pm

Publiceret 18 June 2012 18:30