En tur til Okseøerne er bare et af mange udflugtsmål, som områdets nye naturbureau tilbyder.

En tur til Okseøerne er bare et af mange udflugtsmål, som områdets nye naturbureau tilbyder.

Naturudflugter - all inclusive

Tag til Barsø, storkeparadiset Bergenhusen og vilde heste med nyt naturbureau

Af
-mhe

Ravnhøj Ekskursioner er navnet på et nyt bureau, der lægger ud med fire rejsemål til interessante steder for de naturinteresserede. Programmet omfatter færdigpakkede ture der inkluderer transport, guidede naturvandringer og forplejning.
Hidtil har det f.eks. ikke været muligt at deltage i en organiseret tur ril Barsø, hvor man ikke kan købe noget at spise og drikke. Men det er der nu styr på, så både turister og alle andre interesserede kan komme til Barsø med frokost i det grønne.
Bag bureauet står naturkonsulent Jesper Tofft, Bovrup, der har mange års erfaring med både naturforvaltning og naturvejledning.
- Jeg har gennem de senere år oplevet en stigende interesse for naturekskursioner, især blandt det lidt ældre publikum, som har god tid i det daglige. Mange har således beklaget, at amtets naturvejledning ikke er fortsat i samme omfang i kommunalt regi. Det vi laver her, er hovedsageligt dagsture med alt inklusiv, og så håber vi at det falder i folks smag, siger Jesper Tofft.
Udover ture til småøerne Barsø og Okseøerne, er der længere ture til spændende og anderledes mål i Sydslesvig, som ikke er så kendt blandt danskere.
- Hver gang en stork populært sagt "slår en prut" et sted i Danmark, kommer det i avisen, men bare 60 km syd for Kruså, finder vi storkeparadiset Bergenhusen med hele 50 storke, og det er en stor oplevelse at besøge storkebyen med over 20 reder og storkenes landskab omkring med vidtstrakte enge og moser. Desuden arrangerer vi ture til reservatet Gelting Birk på sydsiden af Flensborg Fjord. De færreste danskere ved, at der her findes en fantastisk storladent landskab med 500 ha græsland med 80 vilde heste, 300 stykker højlandskvæg, traner, havørne, klokkefrøer og en hel masse andre sjældne dyr, for tæller Jesper Tofft.
Turen går til Barsø hver torsdag sommeren over fra d. 21. juni, hvilket også er første tur i programmet.
Ravnhøj Ekskursioner har indgået aftale med de sønderjyske turistbureauer om salg af billetter til turene, se www.billetten.dk og www.ravnhoj.dk .

Publiceret 18 June 2012 12:00