Rishøj Stadion opfylder i øjeblikket ikke DBUs minimumskrav - bl.a. i bredden hvor banen skal være 68 meter. (Arkivfoto: JCJ).

Rishøj Stadion opfylder i øjeblikket ikke DBUs minimumskrav - bl.a. i bredden hvor banen skal være 68 meter. (Arkivfoto: JCJ).

Rishøj BK står overfor flere udfordringer

Af
Per Møller

FODBOLD: Da sidste dommerfløjt lød i 2. Division Øst lørdag eftermiddag, kunne Rishøj Boldklubs spillere og folkene omkring holdet drage på en velfortjent sommerferie - vel vidende at man havde afsluttet en sæson med den højeste placering i klubbens historie.
Men for klubbens bestyrelse venter endnu nogle travle uger før  man kan puste ud og se frem til at en ny sæson tager sin begyndelse om godt halvanden måneds tid.
- Ja, vi har nogle udfordringer som vi skal have styr på, inden vi kan tillade os at holde lidt ferie, siger formand Jens Rasmussen til Lørdagsavisen.dk.
Først og fremmest skal klubben finde ud af, hvordan man får opfyldt DBUs krav omkring stadionforholdene til den nye sæson fløjtes i gang.
- Da vi rykkede op i 2. Division for to år siden fik vi en to-års dispensation omkring vores stadion som ikke opfylde DBUs krav med hensyn til spillepladsens størrelse. DBU har nu fremsendt en "reminder" omkring dette. DBU kræver at banens bredde udvides fra de nuværende ca. 65 meter til 68 meter, ligesom der fra efterårssæsonens start skal være minimum to meter fra side- og mållinjer ud til banderne. Handicaptoiletter er også noget, som man fra unionens side stiller krav om, at der er på stadion, fortæller Jens Rasmussen, der allerede i dag, mandag den 18. juni, tager fat om nældens rod og går i gang med arbejdet.
Jens Rasmussen mødes nemlig i dag med Morten Suhr fra Veje og Byrum i Køge kommune, der har det overordnede ansvar for de lokale idrætsanlæg.
- Vi skal finde ud af hvad vi gør, for at imødegå DBU's krav. Senest den 13. juli skal DBU have en handlingsplan over hvad vi har i sinde at gøre, fortæller Jens Rasmussen, der også ser andre – og måske større – udfordringer i den kommende sæson.
- Afhængig af, om nogen af dem bliver sendt over og spille i 2. Division Vest, så får vi i den nye sæson besøg af en række stærke publikumshold som bl.a. Fremad Amager, Hvidovre IF, Frem, Næstved og Roskilde som traditionelt trækker mange fans med sig hvis de bare har lidt succes. De kan godt gå hen og blive en rimelig stor udfordring for os – så jeg må da også indrømme, at meget ligger i kortene, at vi også seriøst må overveje, om det måske er en idé at afvikle vores hjemmekampe på Køge Stadion. Så det er bestemt også noget vi skal have ind i vores handlingsplan. Men så dukker problemet omkring bl.a. stadionreklamerne op – hvordan får vi dem overført til kampene i Køge o.s.v.  Så jo, der er udfordringer nok at se frem til. Men vi må tage dem som de kommer og så få løst det på bedste måde for alle parter, siger Jens Rasmussen, der i øvrigt glæder sig over, at klubben sluttede sæsonen af med en 2-1 sejr over Hvidovre IF lørdag eftermiddag.

Formand Jens Rasmussen, Rishøj Boldklub har mange opgaver der skal løses inden sæsonen 2012/13 fløjtes igang den første weekend i august.

Formand Jens Rasmussen, Rishøj Boldklub har mange opgaver der skal løses inden sæsonen 2012/13 fløjtes igang den første weekend i august.

null

Publiceret 18 June 2012 05:45