Ikke alle kommuner har deltaget i undersøgelsen. Blandt andre Fredericia har ikke. Foto: Mostphotos

Ikke alle kommuner har deltaget i undersøgelsen. Blandt andre Fredericia har ikke. Foto: Mostphotos

Trafiksikkerheden er i bedring

Rådet for Sikker Trafik har sammen med Trygfonden analyseret arbejdet med børns trafiksikkerhed

Trafiksikkerheden i Vejle er i bedring. Det viser en ny undersøgelse, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har gennemført.
Undersøgelsen viser en fremgang på 52% i antallet af kommuner, som støtter skolerne i deres arbejde for at skabe sikker skoletrafik. Kommunerne arbejder både på at sikre skoleveje og for, at alle elever modtager færdselsundervisning.
- Det er fantastisk at se, at trafikpolitik på skolerne i den grad er kommet på dagsordenen i flere og flere kommuner. Det er vigtigt, at skolerne er med til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken. Vi ved for eksempel, at der bliver afholdt mere undervisning i færdsel på skoler med en trafikpolitik, siger Janne Gundersen. Hun er proceskonsulent i Rådet for Sikker Trafik.
Når trafikpolitik kommer på dagordenen på skolerne, betyder det også, at der er mere kommunikation med forældre om færdsel omkring skolen, og endelig bakker politiet mere op om skolernes arbejde med sikker skoletrafik.
I undersøgelsen får Vejle 47 point. Det betyder ifølge Rådet For Sikker Trafik og Trygfonden, at der er et godt arbejde i gang, men at der kan gøres mere.

Publiceret 18 June 2012 09:00